غذاهایی که در طول حاملگی باید به طور کامل کنار گذاشته شوند

2

اگر شما نیز یک مادر باردار هستید ، باید بدانید که تابحال می توانستیدد هرطور که می خواهید غذا بخورید و هرچه را که دوست دارید را میل کنید ، اما باید بگوییم که از این پس استفاده از برخی مواد غذایی برای شما منع می شود چرا که علاوه بر خودتان سلامت کودک نیز اهمیت دارد.

در دوران بارداری بیشتر باید مواظب باشید زیرا مسئولیت ۲ نفر با شماست در این دوران مراقب غذا خوردن خود باشید، بهتر است این مواد غذایی را نخورید…

 

 

از مصرف گوشت نیمه پخته اجتناب کنید

ممکن است شما فیله خود را به صورت آبدار دوست داشته باشید اما بارداری زمانی است که باید تمام استیک ها و برگرها را به صورت کاملا پخته سفارش دهید. گوشت خام یا نیمه پخته می تواند میکروب خطرناک توکسوپلاسما و باکتری های فراوانی در خود جای دهد. زمانی که خارج از خانه غذا می خورید، مطمئن شوید که گوشت شما کاملا حرارت دیده و پخته است. هنگام آشپزی در خانه، درجه حرارت باید برای هر برش گوشت ۶۵ درجه سانتی گراد، برای گوشت های کوبیده مانند همبرگر ۷۵ درجه و برای سینه مرغ ۸۵ درجه سانتی گراد باشد.

 

 

مراقب آبمیوه های تازه باشید

آبمیوه های تازه گرفته شده در رستوران ها و آبمیوه هایی که در دکه های آبمیوه فروشی سرو می شود ممکن است برای محافظت دربرابر باکتری های مضر پاستوریزه نباشند. این آبمیوه ها احتمالا حاوی سالمونلا (باکتری هایی که موجب مسمومیت می شوند) و ای.کولی (که موجب اسهال می شود) هستند. همچنین برخی از سوپرمارکت ها آبمیوه های نارس و پاستوریزه نشده را به صورت یخ زده می فروشند. برای همین روی هر آبمیوه ای که می خرید به دنبال برچسب هشدار و راهنمای مورد نیاز باشید. خانم های باردار باید آبمیوه های پاستوریزه را انتخاب کنند. آبمیوه های پاکتی و شیشه ای نیز مطمئن هستند.

 

 

خداحافظی کنید

برای طرفداران سوشی متاسفم زیرا باید برای خوردن آن ۹ ماه صبر کنند. اگرچه غذاهای دریایی سرشار از پروتئین هستند اما غذاهای دریایی خام می توانند منبع باکتری ها و انگل های مضر باشند. وزارت بهداشت به خانم های باردار توصیه می کند تنها از ماهی ها و غذاهای دریایی کاملا پخته استفاده کنند.

 

 

بعضی ماهی ها جیوه دارند

شمشیرماهی، ماهی آب های عمیق، ماهی اسقومری و کوسه حاوی سطح بالایی از متیل جیوه هستند. این فلز می تواند برای رشد جنین مضر باشد. خانم های باردار باید ماهی هایی را انتخاب کنند که جیوه کمتری دارند مانند گربه ماهی، ماهی سالمون و ماهی تن کنسروی. اگر ماهی تن سفید را ترجیح می دهید، خوردن آن را به مقدار بسیار کمی در هفته محدود کنید. پیش از استفاده از روغن ماهی یا دیگر مکمل ها با دکتر خود مشورت کنید.

 

 

بی خیال این خوردنی های خوشمزه شوید

بعضی از خانم ها عاشق خوراک پاته هستند. این خوراک حاوی گوشت فاسد شدنی است بنابراین ممکن است لانه باکتری لیستریا شود. برای آن که دچار مشکل نشوید یخچال خود را در دمای ۴۰ درجه فارنهایت یا پایین تر از آن نگاه دارید. این کار سبب کند شدن رشد این باکتری ها می شود اما کاملا جلوی رشد آن ها را نمی گیرد.

از آنجا که خانم های باردار به خصوص در برابر این باکتری آسیب پذیر هستند، بهترین کار این است که از خوردن اینگونه غذاها به خصوص اگر کامل پخته نشوند یا در یخچال باشند خودداری کنند. گوشت های مخلوط کنسروی اگرچه کاملا جزو غذاهای سالم نیستند اما مصرف آن ها در دوران بارداری مشکل زا نیست.

 

 

بیسکویت یا کلوچه هم می تواند خطرناک باشد

وقتی کلوچه می پزید، ممکن است تمایل داشته باشید تکه ای از خمیر را به دهان بگذارید اما اگر خمیر، حاوی تخم مرغ خام باشد حتی چشیدن نیز می تواند خطرناک باشد. مرکز کنترل بیماری های ایالات متحده آمریکا تخمین زده است تخم مرغ ها یک در ۲۰ هزار به باکتری سالمونلا آلوده هستند. برای اطمینان از تست کردن خمیر نپخته کلوچه یا هرچه که حاوی تخم مرغ خام باشد خودداری کنید. خبر خوب این است که خمیرهای آماده که در مغازه ها به فروش می روند مطمئن هستند البته به شرطی که پاستوریزه باشند.

 

 

بشویید، آن هم با دقت

بارداری دورانی است که در خوردن میوه ها و سبزی های تازه باید سخاوت داشته باشید. فقط مطمئن شوید که آن ها را زیر آب یا درصورت لزوم با مواد ضد عفونی کاملا شسته اید. انگلی به نام توکسوپلاسما می تواند در میوه ها و سبزی های نشسته زندگی کند. این انگل سبب بیماری به نام توکسوپلاسماسموزیس می شود که برای جنین بسیار خطرناک است. از صابون برای شستن آن ها استفاده نکنید، در عوض سطح میوه و سبزی ها را با یک برس سبزی بسایید. نقاط کبود و ضربه خورده را ببرید زیرا ممکن است لانه باکتری باشد.

 

 

دودی نشوید

در طول دوران بارداری، بهترین کار اینست که هنگام لذت بردن از نان شیرینی حلقوی یا دونات صبح تان، از ماهی دودی اجتناب کنید. مانند گوشت های آماده، غذاهای دریایی دودی یخچالی درمعرض باکتری لیستریا هستند البته استفاده از غذاهای دریایی دودی در غذاهای پختنی مطمئن باشد.

 

 

غیرپاستوریزه هرگز

آیا تا به حال در خواب دیده اید که از مزرعه ای دیدن کرده اید و شیر تازه گاو را می چشید؟ اگر شما باردارید، بهتر است این گردش را به تعویق بیندازید. شیر جمع آوری شده به صورت تازه به اندازه شیر پاستوریزه در برابر باکتری لیستریا مقاومت ندارد.

تنها شیر، پنیر یا محصولات لبنی از مزرعه بخرید که روی برچسب آن نوشته شده است پاستوریزه.

 

 

محدود کنید

اکنون شواهد نشان می دهند، مصرف مقدار متوسط کافئین در دوران بارداری ضرر ندارد اما هنوز بر سر این مسئله شک وجود دارد که آیا مقدار بیشتر کافئین می تواند امکان سقط جنین را افزایش دهد. به خانم هایی که باردار هستند یا قصد بارداری دارند توصیه می شود مقدار مصرف کافئین را به ۲۰۰میلی گرم در روز محدود کنند یعنی مقدار بسیار کمی در یک فنجان اما به خاطر داشته باشید کافئین همچنین در سودا، چای، شکلات و دیگر نوشیدنی های انرژی زا یافت می شود.

 

 

مواظب باشید

اگر پس از رستوران مستقیما به خانه نمی روید از آوردن غذاهای اضافی به خانه خودداری کنید. فضای داخل ماشین به سرعت گرم می شود. اگر غذاهای باقیمانده را با خود به خانه می آورید باید ظرف ۲ ساعت پس از سرو شدن آن را در یخچال قرار دهید.

۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۰۲:۴۰
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.