منیزیم هم به عضلات شما کمک می‌کند، هم خواص ضدالتهابی دارد، هم پوست شما را درخشان و براق می‌کند. ممکن است به دلیل همین بی‌ اطلاعی از خواص منیزیم باشد که بعد یا در حین فعالیت‌های فیزیکی شدید احساس می‌کنید کم آورده‌اید یا پوست شما کدر و نازیبا شده است. منیزیم برای سلامت و کارکرد صحیح عضلات بدن ضروری است و کمبود آن می‌تواند منجر به گرفتگی‌های عضلانی و حتی تپش نامنظم قلب شود.

◊ کمبود منیزیم چه تاثیراتی دارد؟

– نکته مثبت و شاید دلیل آن که بیشتر ما درباره کمبود منیزیم و تاثیر آن بر بدن چیزی نمی‌دانیم این است که معمولا کاهش یا فقر این ماده در بدن افراد سالم خیلی احساس نمی‌شود. اما کماکان کسانی که فقر شدید منیزیم داشته‌ باشند یا به دلیل بیماری‌هایی مثل بیماری کرون، مصرف الکل یا مصرف برخی داروها می‌تواند باعث دفع منیزیم از بدن شما شود. در این صورت به احتمال زیاد عوارضی مثل تهوع، بی‌ اشتهایی یا استفراغ را تجربه خواهید کرد.

– در صورتی که فکری برای این کمبود نشود، عوارض آن می‌تواند شدت یافته و تا حد بی‌حسی و گزگز عضلات، انقباض و گرفتگی‌های عضلانی، تشنج، تپش نامنظم قلب و حتی تغییر در خلق‌ و‌ خو پیش برود. بنابراین دریافت مقدار کافی از منیزیم برای حفظ سلامت بدن شما کلیدی است. همچنین در صورتی که فعالیت منظم یا شدید فیزیکی دارید هم باید بیشتر به مساله کمبود منیزیم توجه کنید. بسیاری از آنزیم‌های بدن برای انتقال و ذخیره‌ کردن انرژی در بدن و تولید انرژی به این عنصر نیاز دارند و در صورتی که بدن شما با فقر منیزیم مواجه شود سایر الکترولیت‌های بدن مثل کلسیم و پتاسیم هم تحت‌ تاثیر قرار می‌گیرند.

◊ پوست درخشان و خیلی چیزهای دیگر

– به‌ غیر از بهبود عملکرد عضلات و انرژی کلی بدن شما، این عنصر باعث سلامتی، شادابی و درخشندگی پوست شما می‌شود. بنابر تحقیقات انجام شده، وجود منیزیم در بدن برای حفظ سلامتی پوست بسیار ضروری است و می‌تواند برای مقابله با خشکی و آسیب‌های پوستی هم مفید باشد.

– گمان می‌رود که این عنصر خواص ضدالتهابی داشته‌ باشد و پوست ما برای تولید روغن‌هایی که برای محافظت از خود تولید می‌کند به آن نیاز دارد. منیزیم به صورت ترکیبات مختلف در بسیاری از پمادهای موضعی و مواد آرایشی وجود دارد، ولی برای تامین نیاز بدن خود نمی‌توانید به آن‌ها اکتفا کنید. در واقع بهترین راه برای جذب منیزیم خوردن آن به صورت ترکیبات طبیعی موجود در غذاهاست.

◊ چطور، چقدر، چرا؟

– از آن‌ جا که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از منیزیم موجود در مواد غذایی جذب بدن شما می‌شود، بهترین راه برای تامین آن خوردن سبزیجات برگدار مثل اسفناج، کلم‌ پیچ و برگ چغندر است.

– خشکبار، حبوبات، دانه‌های روغنی و غلات سبوس‌دار هم جزو منابع مناسب تامین منیزیم به شمار می‌روند. به صورت یک قاعده کلی می‌توان گفت که اگر غذایی محتوی فیبر بالایی داشته باشد، به احتمال زیاد از منیزیم هم غنی خواهد‌ بود.

– در نهایت باید به شکلات تلخ و میوه آووکادو اشاره کنیم که از بهترین منابع تامین منیزیم برای بدن شما هستند.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: فایده های منیزیم برای بدن