دیابت مسئله ای است که در سطح جهان باعث نگرانی بسیاری از پزشکان شده است. این بیماری بیشتر به سراغ افراد میانسال و یا سالمندانی می رود که از لحاظ تغذیه مشکلاتی دارند و پیشگیری از آن نیز تنها با تغییر رژیم غذایی امکان پذیر است.
رژیم غذایی برای دیابتی ها یکی از اصلی ترین روش های کنترل بیماری است…
دانستن اینکه چه مواد غذایی برای این بیماران مفید است، می تواند به آنها در تصمیم گیری و برنامه ریزی غذایی کمک های زیادی کند. این ۸ ماده غذایی پیشنهاد ما برای این بیماران است.
لوبیا
این ماده غذایی قندخون را ثابت نگه می دارد و سطح کلسترول را پایین می آورد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که این ماده غذایی می تواند چربی های بدن را نیز بسوزاند. لوبیا مقادیر ناچیزی کلسیم هم دارد. لوبیا منبع عالی پروتئین نیز به شمار می رود و تقریبا چربی اشباعی با مصرف آن دریافت نمی شود.
روش مصرف:
لوبیا را می توان به سالاد، سوپ، سس چیلی و دیگر غذاها اضافه کرد. انواع بسیار متفاوتی لوبیا وجود دارد که می توان به راحتی آنها را در برنامه غذایی روزانه گنجاند.
لبنیات
افراد دیابتی باید منابع غنی از کلسیم و ویتامین D مصرف کنند و لبنیاتی مانند شیر، ماست و پنیر بهترین گزینه ها هستند. یک مطالعه نشان می دهد زمانی که بدن بیش از ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم و بیش از ۸۰۰ واحد ویتامین D روزانه از طریق مصرف مواد لبنی دریافت می کند، احتمال ابتلا به دیابت ۳۳ درصد کاهش خواهد یافت. البته می توان این مواد معدنی و ویتامین را با مصرف دیگر موادغذایی نیز دریافت کرد ولی هیچ ماده غذایی به اندازه لبنیات کلسیم و ویتامین D ندارند.
روش مصرف:
همراه برخی وعده های غذایی به جای سودا یا آبمیوه های شیرین، شیر بنوشید. ماست با پنیر را به عنوان یک اسنک یا دسر بخورید. از شیر برای درست کردن سوپ جو یا غلیظ کردن سوپ ها استفاده کنید.
ماهی سالمون
ماهی سالمون یک منبع غنی از اسیدهای چرب امگا۳ است؛ چربی مفیدی که ریسک ابتلا به بیماری قلبی، اندازه دور شکم و التهاب عروق را کاهش می دهد و مقاومت به انسولین را در بدن بهبود می بخشد. ماهی سالمون همچنین یکی از بهترین منابع غیرلبنی ویتامین D است.
روش مصرف:
مصرف فیله سالمون سرخ شده برای شام به جای مرغ یا گوشت، یک تا دو بار در هفته مفید است. در ضمن، می توانید ماهی سالمون را با ادویه طعم دار کنید و در فر بگذارید و میل کنید.
عدس
عدس از حبوبات و محتوی مقادیر زیادی فیبر است. یک فنجان عدس پخته شده ۱۶ گرم فیبر دارد و اگر عادت به مصرف گوشت ندارید، عدس می تواند جایگزین مناسبی برای دریافت پروتئین باشد.
روش مصرف:
عدس را به عنوان یک ترکیب اضافی به سوپ ها و پاستاها اضافه کنید یا در کنار بشقاب غذا به جای غلات از آن لذت ببرید.
گردو
مصرف فقط ۲۸ گرم از این مغز مفید، تقریبا ۲ گرم فیبر و ۶/۲ گرم اسیدهای آمینه و چربی های امگا۳ به بدن می رساند. اما همان ۲۸ گرم هم، ۱۸۵ کیلوکالری انرژی دارد بنابراین اگر نگران اضافه وزنتان هستید، حجم زیادی از آن را در برنامه غذایی تان نگنجانید.
روش مصرف:
گردو را کنار اسنک ها قرار دهید یا مغز گردوی خردشده را روی سالاد یا در بیسکویت ها و نان های شیرین قهوه ای بریزید.
سبزی ها
سبزی هایی مانند شلغم، خردل و برگ های سبز چغندر منبع عالی فیبر هستند. هریک فنجان پخته شده از این سبزی ها، بین ۳ تا ۶ گرم فیبر موردنیاز بدن را تامین می کنند و حاوی ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلی گرم کلسیم هستند. آنها برای سلامت قلبتان مفید هستند و در خود ماده ای به نام فولات دارند. به نظر می رسد فولات می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
روش مصرف:
این سبزی ها را می توان به عنوان پیش غذا در ساندویچ ها و سالاد استفاده کرد.
خرما
این میوه شیرین از منابع فیبر است به طوری که با خوردن ۷ عدد خرما، ۴ گرم فیبر به بدن می رسد. خرما یک میان وعده عالی در افراد دیابتی است. این میوه در مقایسه با میوه هایی چون انگور، پرتقال، کلم بروکلی و فلفل مقادیر بالاتری اکسیدان دارد.
روش مصرف:
می توان هسته خرما را درآورد و به جای آن نصف مغز گردو قرار داد و به عنوان یک اسنک دلپذیر میل یا آنها را هنگام طبخ نان ها و بیسکویت ها به مواد اولیه آنها اضافه کرد.
جوی دوسر
یک نصف فنجان جوی دوسر، ۴ گرم فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کند و کلسترول، مخصوصا کلسترول LDL را کاهش می دهد و مقاومت به انسولین را در بدن بهبود می بخشد.
روش مصرف:
بهترین راه خوردن یک کاسه غلات در زمان مصرف صبحانه است.