با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و دید و بازدید های نوروزی شیرینی می تواند انتخاب مناسبی برای پذیرایی از مهمان ها باشد. شیرینی حاج کریمی از جمله شیرینی های سنتی شهر قزوین است که قدمتی بسیار زیادی در زمینه شیرینی پزی دارد. در ادامه این مطلب دستور پخت این شیرینی خوشمزه را برای شما تهیه کرده ایم. با دکتر سلام همراه باشید.
یکی از این شیرینیهای خوش عطر و خوش طعم، شیرینی حاجی کریمی است که مانند کلوچه، دارای شیرینی مغز شیرین و معطر است.
قزوین شهر دوستداران شیرینی است.این علاقه مردم قزوین به انضمام هنر دستان بانوان قزوین باعث شده که شیرینیهای متعدد و متنوعی در قزوین تولید شود.یکی از این شیرینیهای خوش عطر و خوش طعم، شیرینی حاجی کریمی است که مانند کلوچه، دارای شیرینی مغز شیرین و معطر است.البته این شیرینی به دلیل استفاده از روغن و شکر فراوان، دارای کالری بالایی است بنابراین هنگام استفاده از این شیرینی ولع انگیز باید به فکر سلامتی بدن هم بود.
دستور پخت زیر یک دستور امتحان شده برای پخت شیرینی حاج کریمی در خانه است که هر کسی میتواند با استفاده از آن، کام خانواده و مهمانان عید خود را شیرین کند.
شیرینی حاج کریمی
مواد لازم:
آرد: 500گرم
آرد برنج: 500گرم
تخم مرغ: 5عدد
روغن جامد: 400گرم
پودر قند: 350گرم
بکینگ پودر: 1قاشق مرباخوری
پودر هل: 1قاشق چایخوری
ماست: 60میلی لیتر
مواد میانی
پودر گردو: 350گرم
پودر قند: 50گرم
پودر هل: 1قاشق مرباخوری
دارچین: 1قاشق چایخوری
گلاب: 2قاشق سوپخوری
روغن مایع: 2قاشق سوپخوری
مواد رویه
کنجد به اندازه لازم
خلال پسته در صورت تمایل کمی
طرز تهیه:
روغن جامد، پودر قند و هل را در کاسه مناسبی میریزیم و با همزن میزنیم تا خوب با هم مخلوط شوند.
سپس تخم مرغها را جداگانه در طرفی میشکنیم و کمی با هم مخلوط میکنیم تا از حالت لختگی خارج شود و بعد به مخلوط اضافه و دوباره با همزن میزنیم، تقریبا 1دقیقه کافی است.
بعد ماست را اضافه و فقط در حد مخلوط شدن هم میزنیم و در نهایت مخلوط آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط و کم کم به مواد قبلی اضافه و مخلوط میکنیم این خمیر نیاز به ورز دادن ندارد بنابراین خیلی خمیر را ورز نمیدهیم؛ فقط در حدی که جمع شود کافیست چون شیرینیها بعد از پخت سفت میشوند.
حالا روی خمیر را میپوشانیم و به مدت 3تا 4 ساعت استراحت میدهیم؛ در این فاصله مواد میانی را آماده میکنیم.
برای مواد میانی پودر گردو، گلاب، روغن، پودرهل و دارچین را در ظرفی میریزیم و با هم مخلوط میکنیم و گلوله هایی تقریبا به اندازه فندق درست میکنیم و کنار میگذاریم.
حالا مقداری از خمیر را برمیداریم به قطر نیم سانت روی سطح صاف بازش میکنیم و از گلولهها میگذاریم روی خمیر و دوباره یک تکه دیگر از خمیر برمیداریم و نازکتر از خمیر زیری حدود 3 تا 4 میل تو دست نازک میکنیم و روی گلوله قرار میدهیم.
سپس با دست دور خمیر رو کمی فشار میدهیم تا بچسبد بعد با کاتر گل یا هر چیزی که دوست داشتیم قالب میزنیم.
حالا شیرینی خام را در کنجد فرو میکنیم و در سینی چرب شده میچینیم و در صورت تمایل یک خلال پسته رویش قرار میدهیم.
سینی پر شده را در طبقه وسط فر که از قبل با حرارت 175درجه سانتی گراد روشن کردیم قرار میدهیم و به مدت 20 تا 25 دقیقه زمان میبرد تا شیرینیها آماده شوند.
نکات کلیدی
_حتما آرد برنج رو حریر کنید
_آرد برنج مرغوب استفاده کنید
_پودر قند و آرد رو الک کنیم
منبع: صبح قزوین