برای نابودی آفت ها از آفت کش ها که مواد گاز،جامد یا مایعی هستد استفاده میشود.از برخی از آفت ها میتوان به میکروب ها،علف های هرز و حشرات اشاره کرد که از بین برنده گیاهان هستند.اکثر آفت کش ها سمی میباشند و بجز اینکه نابود کننده آفت ها هستند،سلامت انسان را نیز به خطر می اندازند که آمارش هم وحشتناک است.
کارشناسان سازمان ملل نسبت به عواقب فاجعهبار انکار مضرات آفتکشها و تاکتیکهای بازاریابی غیراخلاقی هشدار دادند
به گفته کارشناسان مواد غذایی و آلودگی سازمان ملل، این ایده که آفتکشها برای تغذیه جمعیت رو به رشد جهان ضروری هستند یک افسانه است.
به گزارش گاردین، بر اساس مطالعات جدید که در شورای حقوق بشر در سازمان ملل ارائه شد، به شدت از شرکتهای بزرگ جهانی که تولید کننده آفتکشها هستند انتقاد شده و آنها را انکار کننده مضرات این محصولات نامیدهاند. کارشناسان سازمان ملل اعلام کردهاند که تاکتیکهای بازاریابی غیراخلاقی بوده و لابی سنگین دولتها باعث مسدود شدن اصلاحات و محدودیتهای استفاده از آفتکشها شده است.
این گزارش تاکید میکند که آفتکشها و اثرات فاجعه بار آنها بر محیط زیست، سلامت انسانها و همه جوامع بسیار مهم است. مسلما مرگ ۲۰۰ هزار انسان در هر سال بهدلیل مسمویت حاد ناشی از آفتکشها بیاهمیت نیست. نویسندگان این گزارش متذکر شدهاند که زمان برای ایجاد فرآیند جهانی در انتقال و حرکت به سمت غذای سالمتر و تولید محصولات کشاورزی رسیده است.
جمعیت جهان قرار است از ۷ میلیارد کنونی به ۹ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰ برسد. صنایع تولید کننده آفتکشها با بازاری به ارزش حدود ۵۰ بیلیون دلار، این استدلال را به میان میکشند که برای تامین مواد غذایی چنین جمعیتی ادامه حیات آنها ضروری است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل، از افسانه بودن این ادعا میگوید. این گزارشگر عنوان میکند که به عقیده فائو ما قادر به تامین ماده غذایی برای ۹ میلیارد نفر جمعیت جهان خواهیم بود، اما مشکل، فقر و نابرابری در توزیع این مواد غذایی است. این گزارشگر سازمان ملل عنوان میکند که بسیاری از آفتکشها برای محصولات کشاورزی تجاری مانند روغن پالم و سویا و نه برای مواد غذایی مورد نیاز مردم گرسنه جهان مصرف میشوند. شرکتهای تولید کننده، به گرسنگی در جهان اهمیت نمیدهند، آنها فقط به فکر معاملات در مقیاسهای بزرگ جهانی هستند.
این گزارش جدید از اثبات ارتباط قطعی بین اثرات سوء آفتکشها و سلامت انسانها علاوه بر تاثیرات محیط زیستی پرده بر میدارد و آن را یک چالش جدی جهانی میداند. این چالش و معضل جدی از سوی تولید کنندگان آفتکشها انکار میشود و روشهای فعلی بازاریابی با پنهان سازی ابعاد تخریبی این مواد شیمیایی و اثرات محیط زیستی برجای گذارده، بسیار غیر اخلاقی است.
به گفته گزارشگر ویژه سازمان ملل که از کشورهای مختلف و مصرف آفتکشها بازدید کرده است، قدرت شرکتهای بزرگ تولید کننده این محصولات از دولتها بیشتر است و به همین دلیل در این گزارش ما بسیار شفاف از انکار اثرات و اصول غیراخلاقی تبلیغات گفتهایم. بر اساس گزارش تهیه شده کارگران مزارع اغلب در برابر اثرات آفتکشها محافظت نمیشوند. در ایالات متحده ۹۰ درصد از کارگران مزارع بر اساس مستندات موجود، در برابر خطرات ناشی از تماس با آفتکشها بیمه نشدهاند.
در این گزارش مشخص شد که تنها در ۳۵ درصد از کشورهای در حال توسعه، سیستم نظارتی بر کنترل آفات وجود دارد و این در حالی است که این سیستم نظارتی نیز به درستی عمل نمیکند. همچنین نمونههای بسیاری از انواع آفتکشهای ممنوعه در این کشورها وجود دارد که هنوز استفاده میشوند.
این گزارش تاکید میکند که تماس با آفتکشها باعث سرطان، آلزایمر و بیماری پارکینسون، اختلا ل هورمونی، اختلال در رشد و نازایی میشود. همچنین این گزارش با استناد به کشته شدن ۲۳ نفر در هند در سال ۲۰۱۳ و ۳۹ نفر در چین در سال ۲۰۱۴ در مورد خطر جدی تهدید سلامت کودکان از طریق مواد غذایی آلوده به آفتکشها هشدار میدهد.
این گزارش توصیه میکند که جهان به سمت یک پیمان جهانی برای دولتها در استفاده کمتر از آفتکشها و شیوههای طبیعی از بین بردن آفات زراعی حرکت کرده و از تولید محصولات ارگانیک حمایت کند.
منبع : ایانا