برای مقابله با عوامل تاثیرگذار بر ایجاد افسردگی راهکارهای جالبی برایتان داریم که بهتر است با آن ها در این بخش آشنا شوید ویتامین B‌6،غلات، پروتئین‌ها،غذاهای تخمیری وآفتاب صبحگاهی تاثیر زیادی در این زمینه خواهند گذاشت اگر می خواهید افسردگی را از خود دور کنید این توصیه ها را در ادامه مطالعه کنید .

 سالانه میلیون‌ها نفر در جهان، مبتلا به افسردگی تشخیص داده می‌شوند. آمار نشان می‌دهد، تعداد افرادی که به این عارضه مبتلا می‌شوند، از سال 1987 تاکنون، 450 (بله، چهارصد و پنجاه) درصد افزایش یافته است.

داروهایی که اغلب برای درمان افسردگی تجویز می‌شود، گاه عوارض جانبی خطرناکی دارد. این درحالی است که راه‌های ساده‌ای غیر از مصرف قرص وجود دارد که با به کار بردن آنها می‌توانیم شادی بیشتری احساس کنیم:

ویتامین B‌6
ویتامین B‌6 کافی مصرف کنید. مواد غذایی مثل اسفناج، سیر، گل کلم، خردل، کرفس، ماهی (بخصوص ماهی تن و قزل‌آلا)، مرغ و بوقلمون و فیله گوشت گاو بدون چربی، منابع خوبی از این ویتامین هستند. ویتامین B‌6 در سلامت مغز و تولید انواع انتقال‌دهنده‌های عصبی از‌جمله سروتونین (هورمون شادی) نقش مهمی دارد.

غلات، افزایش‌دهنده سروتونین

به جای گندم از غلاتی که مغز را تقویت می‌کنند، استفاده کنید. یکی از این غلات،‌ گندم سیاه است که می‌توان از آن در تهیه سوپ و از آرد آن در تهیه کلوچه استفاده کرد. ارزن و کوینولا نیز از دیگر غلات سالمی هستند که حاوی پروتئین زیاد و نیز کربوهیدرات‌هایی هستند که میزان کمی از آنها نقش مهمی در افزایش سطح سروتونین بدن دارد. این مواد غذایی نه‌تنها در تقویت روحیه نقش دارند، بلکه خواب راحت را نیز برای فرد به همراه می‌آورند. مصرف سطح مناسبی از سروتونین در اوایل عصر می‌تواند به خواب راحت شب کمک کند. این غلات همچنین در تامین ویتامین‌های گروه B که به تولید سروتونین کمک می‌کنند، نقش دارند.

پروتئین‌ها

مصرف غذاهایی که پروتئین بالا دارند (بویژه میزان تریپتوفان آنها بالاست) مثل بوقلمون، تخمه آفتابگردان و تخمه کدو، تریپتوفان مورد نیاز برای تولید سروتونین را تامین می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد، مصرف پروتئین‌ها همراه با کربوهیدرات‌ها، توانایی بدن را برای تولید سروتونین کاهش می‌دهد. برای تقویت روحیه و سیستم ایمنی پروتئین‌ها را همراه با پروبیوتیک‌ها مصرف کنید. پروتئین‌های گیاهی، نسبت به پروتئین‌های حیوانی سروتونین بیشتری تولید می‌کنند.

غذاهای تخمیری

غذاها و نوشیدنی‌های تخمیری مثل انواع ترشیجات، به هضم و جذب مواد مغذی مهمی که بدن برای تولید سروتونین به آنها نیاز دارد، کمک زیادی می‌کنند. همچنین، این مواد غذایی، مواد مغذی موجود در غذاها را دست‌کم صد برابر افزایش می‌دهد.

آفتاب صبحگاهی

قرارگرفتن در معرض آفتاب صبحگاهی، تولید ملاتونین (هورمونی که به‌طور طبیعی هنگام خواب ترشح می‌شود) را در شب افزایش می‌دهد. سروتونین تبدیل به ملاتونین شده، خواب شبانه خوبی برای شما به ارمغان می‌آورد. 20 دقیقه قدم زدن در نور خورشید هنگام صبح، هم روحیه را تقویت می‌کند و هم خواب را بهبود می‌بخشد.

از بین بردن مواد سمی

مواد سمی را که سلامت مغز را تهدید می‌کنند، از زندگی تان بیرون کنید. روزانه موادغذایی (مثل مرکبات و چای قاصدک) که به سم زدایی بدن کمک می‌کنند، مصرف کنید.

جام جم آنلاین