بسیاری از پدران و مادران وظایف مادرانه و پدرانه خود را بسیار دلسوزانه انجام می دهند. از مراقبت از نوزاد تا خرید اقلام مورد استفاده استاندارد، تغذیه سالم دور نگه داشتن چاقوی آشپزخانه و حتی خرید محافظ تخت برای آن ها و همیشه در مورد راه پله مرکزی و نرده ها نگران هستند. به ویژه اگر فرزند نوپای آن ها از هر چیزی بالا برود و یک کوهنورد بی باک باشد!
بچه ها همیشه در تلاش برای پیدا کردن هر چیزی مانند آب نبات هستند که این امر با وجود داروهای کشنده به شکل آب نبات، برای پدر و مادر ها بسیار حائز اهمیت است و باید این مورد حیاتی را فراموش نکنند. بر اساس گزارش موسسه سلامت کودکان و نوجوانان جهان، داروهایی که بچه ها می خورند اغلب متعلق به پدربزرگ و مادربزرگ آن ها است.
طبق آمار سال 2014 مراجعه به اورژانس مسمومیت دارویی غیر عمدی از داروهای پدر بزرگ و مادر بزرگ ها 48 درصد و مسمومیت از داروهای پدر و مادر بچه ها به میزان 28 درصد بوده است. فراموش نکنیم بسیاری از بچه ها برای زنده ماندن خوش شانس نیستند وهر سال، حدود شصت هزار کودک در اتاق اورژانس مسمومیت دارویی دیده می شوند.
طبق آمار 95 درصد از این بچه ها داروها را بدون اینکه کسی ببیند مصرف می کنند که این در جای خود بسیار شگفت انگیز است.بچه هایی بیشتر با این مشکل مواجه می شوند که با پدربزرگ و مادربزرگ خود زندگی می کنند، یا در نزدیکی آنها زندگی می کنند و به این ترتیب بچه ها دسترسی فزاینده ای به داروهای آن ها دارند.
راهنمایی های مفید برای دور نگه داشتن کودکان از دارو وجود دارد که عبارتند از:
1- داروها را در مناطق بالاتر نگه داری کنید و آن ها را دور از دسترس و خارج از دید کودکان قرار دهید.
2- دارو را در کیف پول و یا کیف های دارویی نگهداری کنید، نه فقط در بطری های اصلی آن و داروها را در کنار تخت، میز و غیره رها نکنید.
3- تمام محصولات که می تواند باعث آسیب شوند را بررسی کنید. حتی آنهایی را که به عنوان دارو در نظر ندارید، محصولاتی مانند پماد، پوشک و کرم های دیگر، پاک کننده ها، ویتامین ها، داروهای آلرژی و حتی قطره چشمی نیز باید دور از دسترس کودکان باشند.
4-شماره مراکز اورژانس مسمومیت دارویی را داشته باشید تا در صورت نیاز قبل از بردن فرزندتان به بیمارستان برای جلوگیری از آسیب های شدید از آن استفاده کنید.
دکتر سلام