رژیم بد غذایی در زمان جوانی ممکن است مهم تر از متناسب نگه داشتن سایز بدنتان برای پوشیدن یک شلوار جین یا باشد. تحقیقات جدید نشان می دهد که فقر در رژیم غذایی و بد غذایی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه در یک زن جوان را افزایش دهد.
نویسنده ارشد پژوهش کارین میشلز گفت: رژیم غذایی سرشار از قند، کربوهیدرات های تصفیه شده، و گوشت قرمز و فرآوری شده باعث می شود شما سرطان سینه زودرس را تجربه کنید. او از اعضاء اپیدمیولوژی دانشگاه UCLA فیلدینگ دانشکده بهداشت، در لس آنجلس است.میشلز گفت: به نظر می رسد یک رژیم غذایی ناسالم بیش از یک سوم، باعث افزایش خطر شود، البته این یافته ها نمی توانند علت و معلول را ثابت کنند.
این مطالعه اطلاعات بیش از 45،000 زن را دنبال کرده بود. همه زنان پرسشنامه های بسامد غذایی خود را در نوجوانی و رژیم غذایی اولیه جوانی تکمیل کردند و برای 22 سال پیگیری شدند. محققان رژیم غذایی ، بر اساس یک روش در ارتباط با رژیم غذایی و مارکرهای التهابی ایجاد شده در خون، نمره التهابی اختصاص دادند. خوردن رژیم غذایی با قند بالا و کربوهیدرات تصفیه شده به سطوح بالاتری از مارکرهای التهابی در خون مرتبط می شد.
میشلز و همکارانش دریافتند: در مقایسه با زنان با رژیم غذایی التهابی پایین در خونشان، کسانی که بالاترین میزان بد غذایی را در طول سال های نوجوانی خود دارند 35 درصد بالاتر خطر سرطان سینه را قبل از یائسگی خواهند داشت.و کسانی که در طول سال های اولیه بلوغ در بالاترین گروه التهابی قرار داشتند در معرض خطری با 41 درصد بالاتر سرطان سینه بودند. با این حال، محققان دریافتند نمره التهابی با شیوع کلی سرطان سینه و یا ابتلا به به آن پس از یائسگی مرتبط نیست.
در طول دوره پیگیری، 870 نفر از زنانی که پرسشنامه رژیم غذایی را کامل کردند قبل از یائسگی مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده شدند و 490 نفر پس از یائسگی مبتلا به این بیماری تشخیص داده شدند. محققان نمی توانند توضیح دهند که چرا التهاب ممکن است خطر سرطان سینه را افزایش دهد. در حالی که اجزای اصلی رژیم غذایی التهابی (مانند نان سفید، همبرگر و ماکارونی) تعجب آور نبود.
لیست همچنین شامل مقدار کمتری از برخی سبزیجات مانند کرفس، فلفل سبز، قارچ، بادمجان و ماهی بود. میشلز گفت: که پیدا کردن دلیل هنوز نیازمند مطالعه بیشتر است. این مطالعه همچنین دارای محدودیت، نویسندگان است از جمله: امکان خطا در به خاطر آوردن رژیم غذایی دبیرستان زمانی که زنان در 30سالگی و یا سن بالاتر بودند وجود دارد.
لسلی برنشتاین، یک استاد در بخش نشانگرهای زیستی برای تشخیص زودرس و پیشگیری مرکز امید جامع سرطان در موسسه تحقیقات بکمن در شهر کالیفرنیا است. او در این تحقیق شرکت نداشت اما یافته های جدید را بررسی کرد و گفت: این یک افزایش خطر جزئی است. برنشتاین توضیح داد که چرا مکانیسم التهاب ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را به طور متوسط افزایش دهد و این که چه توصیه ای به زنان ارائه می دهد؟
برنشتاین گفت: حرف من همان چیزی است که قبل از این گفته بودم یعنی داشتن یک رژیم غذایی شامل مرغ سالم، ماهی، گوشت قرمز، کربوهیدرات های پیچیده، خوردن مقدار زیادی از سبزیجات، خوردن میوه است و همچنین مصرف نکردن نوشیدنی های شیرین. این مطالعه در یکم مارس امسال در مجله اپیدمیولوژی سرطان، شاخصهای زیستی و پیشگیری منتشر شده است.
لینک مرتبط: درباره سرطان سینه سه گانه منفی چه می دانید؟
دکتر سلام