ممکن است شما هم زمانی که آزمایش خونتان میزان بالای کلسترول خون را نشان دهد دچار استرس شوید و ندانید که باید چه کاری انجام دهید. دلیل این ترس و استرس می تواند این موضوع باشد که بالا رفتن کلسترول خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.در چنین شرایطی پزشکان برای افراد داروهای کاهنده چربی خون را تجویز می کنند.
اما حقیقت امر آن است که آنچه باعث بالات رفتن کلسترول خون می شود، نوع و شیوه زندگی مردم می باشد. در واقع پیروی از رژیم های غذایی پر چرب باعث بالا رفتن سطوح کلسترول در خون می شود. پس بهترین راهکار و راه حل , برای کنترل کلسترول خون توجه به داشتن یک رژیم غذایی مناسب است؛
اما برخی مطالعات معتقدند که مصرف برخی مکمل های غذایی نیز می توانند مانع از بالارفتن کلسترول خون شوند و یا اگر فردی کلسترول خون بالایی داشته باشد، می توانند کلسترول خون را کاهش دهند.
برخی مکمل های کاهنده و تنظیم کننده کلسترول خون
مکمل پانتتین. شکل فعال ویتامین۵B یا اسید پانتوتنیک می باشد. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف این مکمل در ۱۸ تا ۲۴% موارد باعث کاهش کلسترول می گردد. در واقع، در یک مطالعه در ایتالیا نشان داده شده که پس از ۶ هفته درمان با مکمل پانتتین میزان کلسترول کاهش قابل ملاحظه ای می نماید.
سویا. نقش موثری در کاهش سطوح کلسترول خون دارد و مطالعات متعددی این مطلب را ثابت کرده اند. برای مثال مصرف منظم سویا به صورت قرص های مکمل در افرادی که سطوح کلسترولی بیش از ۳۵۵ دارند، می تواند باعث کاهش ۲۰% کلسترول خون و در افرادی که کلسترولی ۳۵۵-۲۶۰ دارند،
می تواند باعث کاهش ۱۰% میزان کلسترول خون شود. البته در صورتی که بخواهید به جای مکمل سویا از مواد غذایی حاوی سویا استفاده نمایید، باید حداقل ۱ تا ۲ لیوان شیر سویا یا ۱۲۰ گرم توفو یا ۹۰ گرم سویا همراه با مواد غذایی خود مصرف نمایید.
مکمل های حاوی فیبر غذایی. به نظر پزشکان و محققان علوم سلامت، مصرف روزانه ۶۰ تا ۱۰۰ گرم فیبر محلول می تواند منجر به کاهش کلسترول خون شود.
پودر پسیلیوم شاید بهترین منبع فیبر محلول باشد که می تواند به عنوان یک مکمل کاهنده کلسترول خون مطرح باشد و مصرف یک قاشق چایخوری آن سه بار در روز می تواند تا ۱۵ درصد باعث کاهش کلسترول خون گردد.
مکمل منیزیم. در حالی که منیزیم در بسیاری از منابع غذایی مانند سبزیجات و منابع گوشتی وجود دارد، اما بسیاری از افراد مبتلا به کلسترول و تری گلیسرید خون بالا دچار نوعی کمبود منیزیم هستند. به همین دلیل به این افراد مصرف مکمل منیزیم به میزان ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم در روز توصیه می شود.
قرص روغن ماهی یا روغن دانه کتان. برخی تحقیقات علمی نشان داده اند که مکمل روغن ماهی قابلیت بالایی در کنترل کلسترول خون و کاهش عامل خطرزا مشکلات قلبی برعهده دارد. به همین دلیل قرص روغن ماهی از جمله مکمل هایی است که اکثر پزشکان متخصص قلب و عروق آن را برای بیمارانی که دارای کلسترول خون بالایی هستند، تجویز می نمایند.
در ضمن، روغن دانه کتان و گردو هم از منابع خوب اسید امگا-۳ و آلفا لینولنیک اسید هستند که می توانند به طور غیر مستقیم باعث کنترل کلسترول خون شوند. البته در بیشتر موارد مصرف روغن دانه کتان یا گردو به عنوان یک روغن مورد استفاده در رژیم غذایی توصیه می گردند.
سخن پایانی…
بنابراین اگر در آزمایش خون خود مشاهده کردید که کلسترول خون بالایی داید، با پیروی از یک رژیم غذایی کم چرب و در صورت نیاز و با توصیه و تجویز پزشکتان استفاده از مکمل های غذایی معرفی شده فوق می توانید برای کنترل و پایین آوردن کلسترول خون خود اقدام نمایید..
منبع:رجا نیوز