اهمیت تهیه مواد غذایی بر هیچکس پوشیده نیست. مواد غذایی که مورد استفاده ما قرار می گیرند می بایست فاکتور ها و ملاک های ویژه ای را برای حفظ سلامت ما داشته باشند تا بتوانند نیاز های بدن ما را تامین کنند. استفاده از مواد غذایی فریز شده چندان انتخاب مطمئنی نیست. با دکتر سلام همراه باشید.
سازمان غذا و دارو برای اصلاح الگوی تغذیه مردم از طریق کاهش درصد قند، نمک و چربی در استانداردهای تولید موادغذایی و الزام کارخانجات موادغذایی به نصب بر چسب نشانگرهای رنگی روی محصولات غذایی اقدامات مؤثری انجام داده است.به نشانگرهای رنگی تغذیهای توجه کنید
وی افزود: نشانگرهای رنگی تغذیهای قرمز، نارنجی و سبز روی محصولات غذایی نصب شده و مشخص میکند این ماده غذایی به چه میزان خطر دارد و یا تأمینکننده سلامت است تا به این وسیله مردم به سمت مصرف غذای سالم بروند.
عابدینی ادامه داد: مصرفکننده از طریق جدول نشانگرهای رنگی، میزان مصرف قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانسی که از طریق مصرف فرآوردههای غذایی دریافت میکند را میداند و از این طریق رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت میکند.
مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت ملایر خاطرنشان کرد: در کل چراغ راهنمای تغذیهای باعث تقویت نظارت مردم بر موادغذایی شده و از طریق کنترل و کاهش نامحسوس تبلیغات موادغذایی مضر موجب کاهش بیماریهای مرتبط با غذا(بیماریهای غیرواگیردار) میشود.
الگوی غذایی خود را بازنگری کنید
عابدینی یادآور شد: در آستانه ورود به سال جدید و عید نوروز هستیم بنابراین وقت آن است که یک بازنگری در الگوی غذایی و عادات و رفتارهای تغذیهای خود انجام دهیم.
وی افزود: از آنجا که در ایام نوروز مصرف موادغذایی آماده و نیمپز افزایش پیدا میکند، باید در خرید همبرگر آماده، گوشتهای چرخکرده، جوجه کبابی آماده طبخ و ماهی و محصولات گوشتی فریز شده دقت لازم به عمل آید.
از خرید موادغذایی فریز شده فلهای خودداری کنید
عابدینی اظهار کرد: گاهی برخی از محصولات گوشتی از زمان شروع فساد و لیز شدن توسط برخی فروشندگان سودجو به صورت فریز درآورده شده و در معرض فروش قرار میگیرد، در مورد گوشت و مرغ نیز ممکن است این اتفاق بیفتد بنابراین از خرید موادغذایی فریز شده که بهصورت فلهای به فروش میرسند، جدا خودداری شود.
مسئول واحد نظارت بر موادغذایی و بهداشتی شبکه بهداشت ملایر گفت: اینگونه محصولات با قیمت مناسب و ارزان فروخته میشود بنابراین از خرید شیر، سرشیر، خامه و پنیر محلی غیرپاستوریزه باید خودداری شود.
وی توصیه کرد: از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، شیرینی و شکلات اجتناب کرده و به جای مصرف نوشابه، از دوغ و نوشیدنیهای کم کالری استفاده کنید.
عابدینی هشدار داد: در صورت مصرف غذاهای کنسروی از سلامت آنها اطمینان حاصل کرده و در صورت مشاهده برآمدگی یا نشتی و زنگزدگی از مصرف آنها خودداری شود.
وی تأکید کرد: در هنگام خرید مواد غذایی فریز شده حتما از داشتن پروانه ساخت وزارت بهداشت مطمئن شده و تاریخ تولید و انقضای آن را کنترل کنید و برای پیشگیری از بیماریهای انگلی و میکروبی از خوردن آبهای جاری مثل آب رودخانه و یا شستن سبزی و میوه و موادغذایی در رودخانهها خودداری کنید.
عابدینی افزود: آجیلهایی که نم و رطوبت دارند، برای خرید مناسب نیستند و بهطور معمول تخمههایی که به دست رنگ پس میدهند و پستههایی که بیش از حد قرمز باشند، از مصادیق آجیلهای رنگی(رنگ شیمیایی) و غیربهداشتی هستند بنابراین از خرید مواد غذایی و شیرین و آجیل از دستفروشها و یا اتومیبلهایی که داخل آنها مواد غذایی عرضه میشود، خودداری شود.
منبع: bultannews