در فرآوردههای لبنی یک خوردنی به نام خامه وجود دارد که از چربی شیر بدست می آید.خوراکی دیگری به نام شکر داریم که فروکتوز،گلوکز و گالاکتوز در آن به کار رفته است.قهوه هم یک نوشیدنی محبوب است که از دانه های گیاه قهوه و بوداده حاصل میشود.در خصوص چای هم باید بگوییم که چای از گیاه چای بدست می آید و از نوشیدنی های پر طرفدار محسوب میشود.
بر اساس دستورالعملهای رژیمی چای و قهوه میتوانند به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم مصرف شوند اما کالری اضافه شده به آنها از طریق افزودنیهایی مانند شکر و خامه باید محاسبه شود.
آنالیز اطلاعات مربوط به 20000 نفر نشان میدهد که حدود دو سوم کسانی که قهوه و یک سوم کسانی که چای مینوشند به نوشیدنی خود شکر، خامه و سایر مواد پرکالری را اضافه میکنند. محققان طی مطالعهای اثر این افزودنیها را بر دریافت کالری روزانه بررسی کردهاند.
در مطالعه حاضر اطلاعات مربوط به 13185 بزرگسال که طی 24 ساعت گذشته قهوه مصرف کرده بودند و اطلاعات 6215 بزرگسال که طی این مدت چای مصرف کرده بودند، بررسی شد.
نتایج نشان داد 5/67 درصد مصرف کنندگان قهوه و 4/33 درصد مصرف کنندگان چای از افزودنیها استفاده میکردند. متداولترین نوع افزودنی در افراد مصرف کننده قهوه شکر، خامه، جانشینهای شکر و خامه و نیز شیر پرچرب یا کمچرب و برای افراد مصرف کننده چای شکر، جانشینهای شکر، عسل و نیز شیر پرچرب یا کمچرب بود. همچنین مشخص شد افرادی که از افزودنیها همراه قهوه استفاده میکردند نسبت به سایرین روزانه 69 کیلوکالری بیشتر دریافت میکردند که 60 درصد آن از شکر و مابقی آن بیشتر از چربی تامین میشد.
افرادی که از افزودنیها همراه چای استفاده میکردند نسبت به سایرین روزانه 43 کیلوکالری بیشتر دریافت میکردند که 85 درصد آن از شکر تامین میشد.
نکته عملی: هرچند کالری ناشی از مصرف افزودنیها به همراه چای و قهوه اندک است، اگر فرد هر روز از این مواد همراه نوشیدنی خود استفاده کند با گذشت زمان به اضافه وزن مبتلا خواهد شد.
منبع : شفا آنلاین