افرادی که مدام در حال غر زدن هستند بصورت معمول افراد رو اعصابی هستند و فقط آن ها را میتوان بعنوان اعصاب خراب کن حساب کرد.زمانی که با یک فرد غرغرو روبرو میشوید امکان دارد اشتباهاً فکرتان به سمت این برود که این فرد نگاهش به زندگی منفی است و بدبین میباشد ولی در واقع این افراد منحصر بفرد میباشند.
آنها ممکن است اصلا نگاه منفی به زندگی نداشته باشند. با این حال قصد دارند به شما ثابت کنند هیچ چیز به خوبیای که باید باشد نیست. این مثال تفاوت بین آدمهای خوشبین، بدبین و غرغرو را به خوبی توضیح میدهد: خوشبین نیمه پر لیوان را میبیند. بدبین نیمه خالی لیوان را میبیند. اما آدم غرغرو دنیا را اینطور برای شما تشریح میکند: در لیوانی لبپَرشده آبی هست که به اندازه کافی خنک نیست، احتمالا چون از شیرِآب ریخته شده است، در حالی که من آب بطری خواسته بودم، و این لکه روی لبه لیوان! یعنی بهداشت به درستی رعایت نشده و حالا معلوم نیست سر و کارمان با کدام ویروس بیفتد، نمیدانم چرا همیشه این اتفاقات برای من پیش میآید. اغلب تکلیف رابطه با آدمهای منفیباف روشن است، همه این را میدانند. اما در مورد غرغروها قضیه فرق میکند، آنها اغلب حتی قبول ندارند که جزو دسته منفیبافها باشند. در ذهن آنها دنیا یعنی هر آنچه منفی است، و فقط یک راه برای برخورد با چنین دنیایی وجود دارد، غر زدن. غرغروها حتی ممکن است آدمهای مثبتنگری باشند که نمیدانند چطور خودشان را به شیوهای مثبتاندیشانه بروز بدهند. بنابراین مهم است که برخورد صحیحی در برابر آنها اتخاذ کنید.در این بخش اشاره میکنیم که برخوردهای جزئی با این آدمها را چطور میتوان مدیریت کرد.
گوش کنید و سرتان را تکان بدهید
با این کار غرغروها تایید میگیرند. تایید گرفتن راه حل سریعی است که آنها را خاموش خواهد کرد. باید به آنها نشان بدهید که موضوعاتی که مطرح میکنند برای شما مهم هستند. میدانم که این کار ممکن است برایتان عذاب آور باشد اما بیشترین تلاشتان را بکنید تا نشان بدهید واقعا حرفهایشان را میشنوید.حتی وقتی غری که میشنوید مسخره و بیمعنا به نظر میرسد، پشت چشم نازک نکنید، به خودتان نپیچید و به سراغ چک کردن گوشیتان نروید. در عوض سرتان را به نشانه تایید تکان بدهید و جملاتی مانند: «گوشم با شماست» را به آنها بگویید. اما وای به روزی که بخواهید با پیشنهاد راه حلی به آنها بنزین روی آتش غرغرهایشان بریزید. این کار را نکنید؛ البته فعلا! زیرا وقتی به غرغروها راهکاری ارائه کنید همیشه جوابی مانند این میگیرید که: «این که تو میگی فایده نداره چون…» و آن وقت قطار شکایتهای تازه و کهنه آنهاست که به راه میافتد. آنها میخواهند کسی به حرفهایشان گوش بدهد. اصلا لازم نیست چیزی بگویید که آنها را تایید یا رد کند. کافی است گوش شنوایی برایشان باشید، سری تکان بدهید و نشان بدهید که مشکلات آنها را تایید میکنید.
گفتههایشان را معتبر بشناسید
حالا که مرحله گوش دادن را عملی کردید آمادگی دارید که تیر خلاص را برای مقابله با غرها شلیک کنید. اولویتِ اولِ برخورد با گفتههای غرغروها این است که غرهایشان را معتبر میشمارید؛ یعنی نشان میدهید درک میکنید که این مسائل برای آنها واقعیت دارد، و ضمن اینکه به حرفهایشان گوش میدهید تلاش نمیکنید آن حرفها را تصحیح کنید. در مرحله بعد وقتی این کارها را انجام دادید نوبت به نشان دادن همدلی میرسد.
همدلی نشان دهید
همدلیتان را به بهترین شیوه ابراز کنید و سعی کنید تا حد ممکن این کار را صادقانه و واقعی انجام بدهید. آدمها همدلی ساختگی را به راحتی تشخیص میدهند. در مواجهه با همدلی ساختگی چیزی که به ذهن این افراد میرسد این است که: «عالیه! فکر میکنی که فقط دارم غرغر میکنم.» همچنین اهمیت فراوانی دارد که از بیان هر نوع سخن طعنهآمیز به آنها خودداری کنید. ممکن است غری که میزنند به نظر شما احمقانه (یا تا اندازهای خندهدار) باشد. اما نیشوکنایه از نظر آنها پنهان نمیماند و مشکلات بیشتری ایجاد خواهد کرد.
ذهنشان را منحرف کنید
اغلب اعتبار بخشیدن و همدلی برای آرام کردن هر آدمی که غر میزند کفایت میکند، اما برای موارد جدیتر هم کارهایی هست که میتوانید انجام بدهید. منحرف کردن راهی است که به شما کمک میکند بدون اینکه لازم باشد مستقیما آنها را ساکت کنید یا بگویید در اشتباه هستند واکنشی نشان بدهید. مثالی از نحوه این برخورد را در ادامه مطرح میکنیم.اگر درباره فرد به خصوصی غر میزنند، بگویید: «فکر میکنم لازمه که شما دوتا باهم حرف بزنید.»اگر درباره چیز دیگری غر میزنند، بگویید: «خیلی بده که! نمیدونم چطور با این مساله کنار میای.»وقتی هیچ راهی جواب نداد به نوعی دیگر به آنها توجه نشان بدهید، از آنها سوال کنید: «چه خبرای خوبی تو راهه؟ برام تعریف کن»
بحث دیگری راه بیندازید
هدایت مجدد روشی مشابه منحرف کردن است. در این روش به صورت خلاصه، بدون اینکه فرد متوجه بشود شما نمیخواهید برای هزارمین بار مشکلش را بشنوید، موضوع صحبت را عوض میکنید. میتوانید تمرکز بحث را روی کاری منتقل کنید که مشغول انجامش هستید. این کار روش ساده و در عین حال موثری برای هدایت کردن بحث به موضوعی تازه است. با این کار خیلی از غرغروها از عادت بدشان دست برمیدارند و به سراغ کاری برمیگردند که داشتند انجام میدادند. قصد آنها از غر زدن این نیست که کاری برای مشکلشان انجام بدهید (غر زدن یک عادت است) بنابراین برای تغییر نگاه آنها تنها چیزی که نیاز دارید این است که موضوع بحث را عوض کنید.
توصیههای کوتاه و مختصر ارائه کنید
بسیاری از غرغروها اسیر این تصور اشتباهاند که سختی فقط مختص زندگی آنهاست. آنها برخلاف این حقیقت که دائما مشکلشان را با شما مطرح میکنند، معمولا دنبال دریافت توصیه از کسی نیستند. حتی وقتی راه خوبی برای حل مشکلشان به آنها نشان میدهید تمایلی به شنیدن آن ندارند. اگر از شما راهنمایی خواستند بهترین کار این است که صورت خلاصه و خوشایند پیشنهادتان را مطرح کنید.علاوه بر این غرغروها ممکن است کمکی که خواستهاند را با اصرار بر اینکه توصیههای شما بهدردنخور و بیارتباط با مشکل هستند، رد کنند. این برخورد آنها خیلی ناراحتکننده است، اما اگر واکنش آنها را بشناسید دیگر خودتان را برای پیدا کردن راهحلهای مختلف برای مشکل آنها از پا درنمیآورید. زمانی که با یک آدم غرغرو روبهرو شدید که کمکهای شما را رد میکند، از آنها سوال کنید چه برنامهای برای حل مشکلشان دارند. در این صورت آنها یا به فکرِ یافتنِ راهی برای برطرف کردن مساله میافتند یا اینکه آن را فراموش میکنند زیرا متوجه میشوند کاری نیست که بشود برای آن انجام داد.
نکاتی برای کنار آمدن با غرغروها
این حقیقت بااهمیت را به خاطر بسپارید که شما نمیتوانید به تنهایی رفتار فرد دیگری را تغییر بدهید. تنها خود فرد است که چنین قدرتی دارد. آنچه در کنترل شماست این است که یاد بگیرید در طولانیمدت چطور با آنها رفتار کنید.
تعیین حدومرز با غرغروها
شنیدن مکرر شکایتهای غرغروها در حالی که هر بار توصیههای شما را رد میکنند میتواند طاقتفرسا باشد بنابراین مهم است که حدومرز خودتان را با غرغروها تعیین کنید. در نهایت، شما مسئول خوشحالی و بهروزی دیگران نیستید. وقتی اوضاع از کنترل خارج میشود حدومرزها را مشخص کنید.به فرد غرغرو بگویید که او را دوست دارید، میخواهید از او حمایت کنید و حرفی که قرار است بگویید را به این خاطر با او در میان میگذارید که به او اهمیت میدهید. سپس بگویید که دیگر به اینکه چقدر اوضاع بد است گوش نخواهید کرد. اگر میخواهد غر بزند یا منفیباف باشد انتخاب خود اوست اما شما نمیخواهید آن دوروبر باشید. اگر از مرزی که تعیین کردید عقبنشینی نکنید، ممکن است به حرف زدن درباره چیزهایی روی بیاورد که نه منفی هستند و نه مایههای غر زدن دارند. یادتان باشد تغییر رویه او را با ابراز سپاسگزاری و قدردانی از او در زمانهایی که مثبت حرف میزند تشویق کنید.وقتی دارید غرغروها را به تغییر وادار میکنید محکم باشید و رویکرد مثبتتان را حفظ کنید. آنها متوجه خواهند شد که شما عصبانی نیستید و احتمال دارد متوجه بشوند که واقعا از مرزهای قابل تحمل عبور کردهاند. آدمهای غرغرو میتوانند یک روز عالی را در عرض یک دقیقه به روزی بسیار سخت و ناراحتکننده تبدیل کنند. پس قوی باشید و با آنها همراه نشوید، دوباره میگویم، با آنها همراه نشوید.غرغروها به هیچ وجه آدمهای منفیبافی نیستند، اما واقعا نیاز به هدایتِ رفتارشان دارند. به یاد داشته باشید حتی آدمهای غرغرو گاهی مشکلات و مسائلی را ابراز میکنند که واقعی و برحق هستند، به همین دلیل باید همیشه به آنها فرصت توضیح بدهید. سپس به آنچه میگویند اعتبار بدهید، با آنها همدلی کنید، موضوع را منحرف کنید و دوباره موضوع صحبت را هدایت نمایید، حالا شما آنچه از دستتان برمیآمده را به تمامی انجام دادهاید.
منبع : فردا نیوز