حتما تا به حال شنیده اید که فلان ورزشکار دچار حمله ی قلبی شد. با اینکه ورزشکاران دارای آمادگی جسمانی بالایی هستند، پس چرا حمله قلبی به آنها دستمی دهد؟ آیا در اثر ورزش این حملات به آنها دست می دهد؟ یعنی ورزش کردن خطرناک است؟
متخصصان سلامت معتقدند که باید در زندگی به صورت مداوم ورزش کنیم. هیچ شواهدی وجود ندارد که ورزش باعث ایجاد مشکل قلبی میشود و احتمال مرگ بر اثر بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
ورزش کردن باعث افزایش حجم عضلات بدن، بهتر شدن جریان خون و بهتر شدن روحیه میشود.
مطالعات انجام شده نشان داده است از بین سکههای قلبی که در افراد بین ۳۵ تا ۶۵ سال اتفاق افتاده است تنها پنج درصد در حین ورزشی بوده است. ۹۵ درصد افراد در زمانی استراحت دچار حمله قلبی شدهاند.
بنابراین احتمال حمله قلبی زمانی که نشسته اید یا خوابیدهاید بیشتر از زمانی است که بر روی تردمیل می دوید. ضمنا بررسی ها نشان داده است که احتمال احیای فردی که دچار حمله قلبی میشود در زمان ورزش بیشتر از زمان استراحت است.
ورزش کردن به صورت موقت به بدن فشار می آورد. اگر بدن شما آمادگی لازم را داشته باشد و سالم باشد بدن با این فشار کنار میآید. اگر به یک باره به بدن فشار وارد کنید ممکن است که بدن نتواند با این فشار کنار بیایید. اگر مشکل خاصی دارید حتما قبل از شروع ورزش با پزشک مشورت کنید. ورزش باید به آرامی شروع شود و با سرد کردن بدن به پایان برسد.
فواید ورزش بسیار بیشتر از مضرات آن است و افرادی که به هنگام ورزش دچار مشکلات قلبی میشوند غالبا پیش از شروع ورزش مشکل داشتهاند.
ایسنا