اگر چاق هستید بخوانید اگر لاغر هستید نیز بخوانید

30

این روز ها بسیاری از افراد دچار مشکل چاقی هستند ، بسیاری دیگر نیز بخاطر مشکلات تغذیه ای دیر یا زود به چاقی دچار می شوند. حال شما در هر گروهی که باشید باید نکات مهم تغذیه ای را در نظر بگیرید که به مشکل بر نخورید.

برخی تصور می کنند هضم و جذب غذا کاری ساده است; این درحالیست که به واسطه سیستم پیچیده ای تمام ارگان های بدن با سیستم گوارشی همکاری دارند تا غذا آماده جذب شده و در اختیار تمام ارگان های بدن قرار گیرد. خوردن و آشامیدن تحت کنترل مغز است. به این ترتیب مراکز اشتها و سیری در مغز قرار دارد. امواج عصبی به طور خودکار احساس سیری و گرسنگی را سبب می شوند.

به گزارش ایسنا، افرادی هستند که تمایل دارند چاق شوند و به جای تصحیح فرم غذا خوردنشان دست به مصرف خودسرانه برخی داروها می زنند. لازم است این افراد به پزشک مراجعه کنند و مطمئن شوند به بیماری خاصی مبتلا نیستند; چرا که بیماری های هورمونی مانند تیروئید، مشکلات عفونی، بیماری های قلبی و کبدی، کلیوی، دلایل عصبی، اجتماعی، روانی و عواملی از این قبیل می توانند دلیل لاغری این افراد باشند اما اگر فرد سالم باشد، شاید با تحریک مرکز اشتها در مغز، مشکل شان به راحتی قابل حل باشد. به افراد خوش اشتها و چاق نیز توصیه می شود غذا را آرام بجوند تا کمتر میل کنند و برای میل غذا از روش هایی استفاده کنند که ذخیره چربی بدنشان استفاده شده و لاغر شوند. توصیه های بسیار ساده می تواند برای هر سن و سالی مفید باشد و با رعایت نکاتی می توان همواره از زندگی سالم و شاداب بهره مند شد.

 

 

نکات مورد توجه برای افراد لاغر:

مصرف حداقل ۳ میان وعده غنی از پروتئین و انرژی مانند تخم مرغ آب پز، نان، خرما، میوه های تازه،خشک و پخته، انواع مغزها مانند بادام، پسته، گردو، فندق، لبنیات مانند شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی، حبوبات مانند عدس و…

 

 

شیربرنج و فرنی

استفاده از انواع طعم دهنده ها مانند ادویه، چاشنی، آبلیمو و …

مصرف روغن های مایع نباتی مانند روغن زیتون همراه سالاد، سبزی و غذا

رعایت تنوع غذایی در برنامه غذایی روزانه (استفاده از انواع گروه های غذایی)

استفاده بیشتر از گروه نان و غلات مانند انواع برنج و ماکارونی و سیب زمینی از گروه سبزیجات به همراه مواد پروتئینی برای تامین یک وعده غذایی کامل

توجه بیشتر به وعده صبحانه و استفاده از مواد مقوی و مغذی مانند گردو و پنیر

 

 

در صبحانه

اضافه کردن جوانه غلات و حبوبات به سالاد، آش و سوپ

استفاده از انواع حبوبات در خورش ، آش، خوراک و …

استفاده از چهار گروه غذایی (گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها)، شیر و لبنیات، میوه و سبزیجات ونان و غلات در برنامه غذایی روزنامه

توجه به تدریجی بودن افزایش وزن

 

 

رفتار درمانی:

کشیدن غذا در ظرف بزرگ تر

میل کردن غذا در جمع دوستان، اقوام و یا خانواده

میل نکردن آب قبل از غذا

افزایش تعداد وعده غذایی

 

 

نکات مورد توجه برای افراد چاق:

مصرف غذاهای آب پز، بخارپز و تنوری به جای غذاهای سرخ شده و چرب

خودداری از مصرف مواد غذایی کنسرو شده، همبرگر، سوسیس و کالباس

مصرف میوه به جای آبمیوه

استفاده از غلات کامل (سبوسدار) به جای انواع تصفیه شده

اجتناب از مصرف نوشابه های گازدار شیرین

مصرف شیر و لبنیات کم چربی

استفاده از ماهی و مرغ بدون پوست به جای گوشت قرمز واجتناب از مصرف گوشت های احشایی (دل، قلوه، کله پاچه و مغز)

استفاده متعادل از غذاهای نشاسته ای مانند ماکارونی و سیب زمینی

محدود کردن مصرف زرده تخم مرغ (حداکثر ۳ عدد در هفته)

اجتناب از مصرف غذاهای پرانرژی حاوی مقادیر زیاد چربی و مواد قندی مانند (سس مایونز، انواع شیرینی ها و شکلات)

استفاده از میوه و سبزیجات در میان وعده ها

استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد

مصرف انواع سالاد بدون سس قبل یا همراه غذا

 

 

رفتار درمانی:

کاهش سرعت غذا خوردن و افزایش مدت جویدن غذا

کشیدن غذا در ظرف کوچک تر

خودداری از تهیه مواد غذایی چاق کننده مانند چیپس، شیرینی و… و نوشابه های گازدار شیرین

نوشیدن حداقل یک لیوان آب قبل از غذا

۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۰۰:۳۰
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.