کشور ایران با همت و تلاش دانشمندان و دانشجویان خود موفق شده در زمینه تامین و تولید داروهای مورد نیاز بیماران به خود کفایی برسد و بیش از 70 درصد نیازهای اقلام و تجهیزات دارویی را در کشور تولید کنند به همین خاطر نیاز به ورود داروهای خارجی کاهش یافته است.در حاشیه دومین همایش پزشکان خانواده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 70 درصد از داروهای مصرفی مورد نیاز نیز در داخل کشور تامین می شود و نیاز دارویی ما به واردات کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی با افزایش تولید دارویی، بخشی از داروهای ایران به کشورهایی چون روسیه و کشورهای آسیای میانه صادر می شود.
حریرچی اظهارداشت: داروهای تولید داخل از لحاظ استاندارد هیچ تفاوتی با مشابه خارجی آن ندارند.
* خرید داروی خارجی ممنوع
قائم مقام وزیر بهداشت و درمان گفت که پیام ما در وزارت بهداشت به مردم این است که به تولید داخلی اطمینان داشته باشند و هرگز زیر بار نسخه های دارو خارجی نروند.
حریرچی افزود: مردم با خرید داروهای تولید داخل از دانشمندان و جوانان کشور برای تولید داروهایی داخلی حمایت کنند تا آنها نیز با خیال آسوده کارشان را ادامه دهند.
وی به پزشکان نیز توصیه کرد تا از نسخه پیچی داروهای خارجی برای بیماران خودداری کنند تا تولید داخل در راستای اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل تداوم یابد.
* 40 میلیون ایرانی زیرچتر پزشک خانواده
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که هم اکنون 40 میلیون ایرانی در شهرهای کوچک ، مناطق حاشیه نشین و استان های فارس مازندران زیر چتر پزشک خانواده قرار دارند.
حریرچی اظهارداشت: طبق آمار 28 میلیون نفر از جمعیت شهرهای زیر 20 هزار نفر و 11 میلیون جمعیت حاشیه نشین زیر پوشش پزشک خانواده هستند.
وی اضافه کرد: با احتساب جمعیت کل استان های مازندران و فارس که به صورت اختصاصی تحت پوشش پزشک خانواده قرار دارند، افزون بر 40 میلیون نفر از جمعیت کشور یعنی حدود 50 درصد پزشک خانواده دارند.
حریرچی اعتبار مصوب برای اجرای پزشک خانواده را در کشور 20 هزار و 270 میلیارد ریال اعلام کرد و اظهارداشت: در تخصیص اعتبار اختصاصی برای پزشک خانواده؛ استان های فارس و مازندران در الویت قرار دارند و پس از کسر اعتبار این 2 استان از سرجمع اعتبار این بخش به سایر مناطق نیز کمک می شود.
طرح پزشک خانواده که از مصوبات مهم حوزه سلامت در برنامه پنجم است که گرچه در مقطعه ای در دولت دهم نیز اجرایی شد، ولی به دلیل مخالفت سرپرست وقت وزارت بهداشت و درمان دولت دهم این برنامه متوقف شد.
با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید این طرح در شهرهای زیر 20 هزار خانوار، مناطق حاشیه شهرها و روستاها اجرایی شد و استان های مازندران و فارس نیز در تمام بخش ها این طرح را عملیاتی کردند.
در مازندران افزون بر 1200 پزشک عمومی طرح پزشک خانواده را در دست اجرا دارند.

منبع/ایرنا