بر اساس گفته های عبدالسلام اردلان،شنوایی شناسی با چالش هایی روبرو است.عبدالسلام اردلان میگوید:اخیراً بیمه سلامت فاکتورهایی که توسط مراکز شنوایی شناسی ارائه میشوند را قبول نمیکند.بیمه سلامت به ارائه دادن خدماتی همانند مشاوره،تنظیم،فیتینگ و تجویز سمعک،قالب گیری،آزمایش های مجدد و مراجعه های بعدی توجهی نمیکند و بخاطر این مورد بیماران سردرگم شده اند.
وی افزود: انجام تست شنوایی نوزادان بدو تولد در بیمارستان های دولتی و خصوصی گیلان به صورت یک رانت یا دلالی در دست افراد و گروه خاصی قرار گرفته که باید در بین مراکز شنوایی شناسی به ویژه افراد تازه فارغ التحصیل تقسیم شود.
اردلان در ارتباط با دیگر مشکلات حوزه شنوایی شناسی، گفت: دست اندازی ها و دخالت های دیگر رشته ها نظیر ENT و افراد غیر حرفه ای به عنوان سرمایه گذار و سهامدار نیز ادامه فعالیت در این رشته را با مشکل مواجه کرده است.
وی با اشاره به اینکه عدم رعایت اخلاق حرفه ای، طمع و نداشتن قوانین شفاف باعث شده یک فرد در چند جا کار کند و افراد فارغ اتحصیل بیکار بمانند، تصریح کرد: حق دستور تجویز سمعک در بیماران با کاهش شنوایی حسی – عصبی باید به ادیولوژیست ها واگذار شود.
اردلان گفت: در پروانه مراکز شنوایی شناسی قید شده، دارنده پروانه مجاز به پذیرش بیماران به صورت مستقیم نیست در صورتی که یک سری مراجعه کنندگان ما از مدارس و مهد کودک و بیماران کنترلی سمعک و… هستند؛ از طرفی برخی از پزشکان ENT، خود مراکز سهامدار پورسانتی دارند که این مسئله با نوشته پروانه در تعارض مسلم است و باید اصلاح شود.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسان استان گیلان با اشاره به اینکه آمار مداخله نوزادان ناشنوای بدو تولد ۱.۵ در هزار است، خاطر نشان کرد: تحت پوشش قرار گرفتن خدمات شنوایی شناسی در جهت کمک به مردم و شنوایی شناسان بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه قرار گیرد که امیدواریم مسئولان مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند.
منبع : راهنمای سفر من