ایست قلبی در جنین به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیفتد که یکی از این دلایل خون نرسیدن به جفت جنین یا کنده شدن جفت می باشد. البته بیماری های مادر همچون دیابت و فشار خون و اختلالات انعقادی هم در این مشکل بی تاثیر نیست و اثری مستقیم دارد.

دلایل ایست قلبی جنین چیست؟

۱-سابقه بیماری قلبی مادر

۲-بیماری های قلبی خود جنین

۳-عفونت های پیشرفته و بیماری های عفونی که ممکن است از مادر به جنین منتقل شده باشد.

۴-گره خوردن بند ناف(این مسئله معمولاً در جنین های دوقلو که در یک ساک حاملگی مشترک قرار دارند ممکن است بیشتر اتفاق بیفتد چرا که با حرکت یک جنین، جنین دیگر تحت فشار قرار می گیرد و جریان خون از یک جفت به جفت دیگر منتقل می شود تا حدی که یک جنین به عنوان دهنده خون و جنین دیگر به عنوان گیرنده خون قرار می گیرد تا حدی که رشد یکی از جنین ها کند شده و در نهایت منجر به مرگ او می شود.)

۵-کنده شدن جفت : اگر جفت بیش از ۵۰ درصد کنده شود این مسئله به وجود می آید که مادر با علایمی مانند انقباضات رحمی، خونریزی و درد شدید مواجه می شود.

چگونه می توان از ایست قلبی جنین پیشگیری کرد؟

معمولاً از ۲ تا ۳ هفته قبل تر از ایست قلبی جنین حرکات آن کاهش می یابد و اگر مادر به پزشک زنان مراجعه کند معاینات حاکی از کاهش رشد رحم و حرکات بسیار کم جنین خواهد بود که معمولاً سونوگرافی داپلر از زمانی که جنین قابلیت حیات پیدا می کند برای تشخیص وضعیت جریان خون در جفت توصیه می شود حتی در مواردی که مادر سابقه بیماری قلبی را در شرح حال خود برای پزشک عنوان می کند اکوکاردیوگرافی قلب جنین را درخواست می دهیم.

به مادران باردار توصیه کرد تا در ماه های آخر بارداری نسبت به حرکات جنین در شکم حساس باشند چرا که روزانه حداقل باید یکبار جنین تکان خورده و هر مرتبه سه ضربه را احساس کنند.

به گفته این متخصص زنان و زایمان در صورت مراجعات به موقع مادر به پزشک و انجام معاینات ضروری جنین هایی که با اختلالات خون رسانی در جفت و رشد مواجه می شوند را می توان با ختم زودهنگام بارداری از رحم خارج کرده و از هفته ۲۶ جنین هایی که حداقل یک کیلوگرم داشته باشند را در دستگاه های ویژه NICU با شرایط خاص نگهداری کرد تا از مرگ جنین در رحم مادر پیشگیری شود.

خبرپو