تعطیلات نوروز ممکن است باعث نگرانی افرادی شود که کنترل وزن برای آنها اهمیت دارد زیرا در بیشتر مهمانی ها کانون توجه غذا است. اما افراد می توانند با برنامه ریزی از قبل نگرانی هایی مانند این که چه بخورند را از بین ببرند. اگر معاشرت با اقوام و دوستان مرکز توجه قرار گیرد بهتر می توانید از تعطیلات لذت ببرید.
بهتر است به مهمانی ها فقط به چشم جایی برای سرو غذا نگاه نکنیم، بلکه برای فعالیت های گروهی و معاشرت با اقوام بیشتر ارزش قایل شویم.
◊ در مورد زمان غذا خوردن فکر کنید.
– خیلی از خانواده ها وعده غذایی حجیم را در زمان نامناسب از روز مانند بعد از ظهر میل می کنند. اگر فرد از قبل برای این مورد آمادگی داشته باشد می تواند تغییرات لازم را در صورتی که سرو غذا همگام با برنامه غذایی روزانه اش نباشد انجام دهد.
مثلا میان وعده غذایی را در زمان همیشگی وعده غذایی اصلی میل کنید. این موضوع مخصوصا برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند و یا از رژیم های کاهش وزن پیروی میکنند حایز اهمیت است.
◊ به آهستگی غذا را بجوید.
– آهسته غذا خوردن مخصوصا وقتی که پیش غذاها متنوع است کار راحتی نخواهد بود. اما باید این نکته را به خاطر داشته باشیم که هر چه سریع تر غذا بخوریم، بدن زمان کافی برای ارسال پیام سیری به گیرنده های مربوط را نخواهد داشت. این در حالی است که ۲۰دقیقه وقت برای ارسال پیام های مذکور به مغز زمان لازم است.
– اگر بعد از صرف یک بشقاب غذا سیر نشدید,۱۰دقیقه صبر کنید و بعد برای دومین بار غذا بکشید.
– بهتر است آهسته غذا بخورید و چند ثانیه را برای هر لقمه صرف کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
– بعد از هر لقمه چنگال تان را پایین بگذارید تا سرعت غذا خوردنتان کاهش یابد. سعی کنید بدین شیوه کل رفتار غذا خوردن را تحت کنترل بگیرید.
در این باره بیشتر بخوانید: گرسنگی در رژیم لاغری ممنوع !
◊ فیبر غذایی را فراموش نکنید.
– توصیه می شود میان وعده قبل از مهمانی از سبزی ها و غذاهای غنی از فیبر مانند حبوبات انتخاب شود تا مدت بیشتری فرد را سیر نگه دارد.
◊ بشقاب کوچک انتخاب کنید.
– در طی سال ها اندازه بشقاب ها بزرگتر شده است و همین موضوع باعث خوردن بیش از حد و به دنبال آن اضافه وزن و چاقی شده است.
– در مهمانی ها می توانید درصورت امکان از میزبان تقاضا کنید تا بشقاب کوچک تری برای شما بیاورند.
– مزیت این کار این است که با غذای کمتر احساس سیری خواهید کرد و از خوردن بیش از اندازه نیازتان نیز جلوگیری می شود. (بشقاب های کوچکتر سهم کمتری از غذا را در خود جای می دهند.)
◊ در مورد مصرف پیش غذا عاقلانه عمل کنید.
– سعی کنید بیشتر از سبزی های سرخ نشده یا از سالاد استفاده کنید.
– اگر به جز غذای سرخ شده انتخاب دیگری ندارید، یک لقمه کوچک از آن بردارید و سعی نکنید که برای بار دوم از آن غذا بخورید.
– برای شام یا ناهار نصف بشقاب خود را با سبزی ها و یک چهارم آن را با منبع پرو تیینی سالم مثل گوشت های کم چرب (ترجیحا مرغ، ماهی و بوقلمون)کبابی شده یا حبوبات و یک چهارم بقیه را با منبع نشاسته ای مثل نان ترجیحا سبوس دار و یا برنج ترجیحا مخلوط با سبزی ها و حبوبات پر کنید.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: یک رژیم لاغری ۳۰ روزه برای تقویت سلامتی بدن