دندانپزشکان معتقدند این روزها در این حوزه کم لطفی از سوی مسئولان دیده شده است ، تبلیغی در زمینه سلامت و بهداشت دهان و دندان صورت نمیگیرد با اطلا رسانی می توانیم مردم را به مراجعه به مطب و کلینیک های دندانپزشکی تشویق کنیم.
دبیر شبکه تحقیقات پیشگیری از بیماری های دهان وزارت بهداشت با اشاره به محدود بودن منابع مالی نظام های سلامت گفت: تنوع خدمات دندانپزشکی بالا است که سرمایه گذاری در این بخش سلامت مورد کم توجهی مسئولان قرار گرفته است.
مجید قاسمیانپور دبیر شبکه تحقیقات پیشگیری از بیماری های دهان وزارت بهداشت با گلایه از نگاه کوته بینانه به حوزه دندانپزشکی و معرفی آن به عنوان بخش لوکس مآبانه حوزه سلامت عمومی گفت: این تفکر که با کشیدن دندان ها و بی دندان شدن افراد خسارت جانی عمده ای به آنها وارد نمی شود، عامل فرهنگی موثر و در عین حال مخربی به ویژه در نگاه سیاستگذاران و برنامهریزان کلان عرصه سلامت است که به مهجوریت بیشتر بخش سلامت دهان در نظام های سلامت دامن می زند.
وی با اشاره به این مطلب که در دهههای اخیر به ویژه در کشورهای پیشرو در عرصه سلامت و رفاه اجتماعی، توجه خاص به حوزه سلامت دهان و دندان شده، بیان کرد: سازمان جهانی بهداشت، بخش سلامت دهان و دندان را همواره به عنوان یکی از پایه های نظام سلامت عمومی به خوبی تعریف کرده و هر ساله شاخص های سلامت دهان و دندان مردم در کشورهای مختلف دنیا را رصد می کند و مورد بررسی، نقد و پایش قرار می دهد.
دبیر شبکه تحقیقات پیشگیری از بیماری های دهان وزارت بهداشت عنوان کرد: با افزایش سطح فرهنگ سلامت عمومی، بهبود سبک زندگی مردم در اقشار مختلف، غالب حاکمان و دولتمردان با مطالبه عمومی، گسترده و فزاینده مردم جهت دریافت خدمات متنوع دندانپزشکی مواجه هستند.
وی افزود: در ایران نیز گسترش روزافزون مراکز ارایه خدمات دندانپزشکی در شهرهای مختلف و اقبال عمومی دانش آموزان زبده و باهوش به ادامه تحصیل در رشته دندانپزشکی خود مثال خوبی از گسترش فرهنگ و نیاز به حفظ سلامت دهان و دندان در بین آحاد مختلف جامعه است.
عضو شورای سلامت دهان با بیان اینکه در مقابل مهجوریت تحمیل شده تاریخی به عرصه سلامت دهان در کشور، اینک دولتمردان موظف و مجبور به جبران کم کاری ها و غفلت های گذشته هستند، اظهار داشت: راه چاره اساسی در این میان، شتابزدگی و رفتارهای پوپولیستی مبتنی بر رفع گذرا و موقتی نیاز های سطحی برخی از آحاد محدود جامعه نیست.
وی بیان کرد: ایمان به فلسفه PHC و انطباق سیاستها و برنامه ها بر اساس یکپارچگی نظام سلامت عمومی با تمرکز به مقابله با عوامل خطر مشترک ،ارتقا و بهبود سبک زندگی می تواند قابلیت دستیابی به نقشه راه موثر و پرهیز از اتلاف منابع را سبب شود.
به گفته قاسمیانپور اولویت پیشگیری بر درمان، ارایه خدمات بیشتر و گسترده تر به مناطق روستایی، محروم و حاشیه شهرها و همچنین اولویت دهی به خدمات سرپایی تا بستری همواره از مبانی PHC بوده است.
باشگاه خبرنگاران جوان