اگر چه مصرف سبزیجات رنگارنگ به اشخاص دیابتی سفارش می شود ولی برخی سبزیجات سفید رنگ، شامل نوترنیت هایی هستند که غالباً میزان استفاده آن اهمیت نمی دهیم.در ادامه 5 سبزی سفید رنگ و فایده آنها را به شما معرفی می کنیم:
· گل کلم:این نوع کلم بیش از سایر انواع کلم ها طرفدار دارد. این نوع کلم مانند سایر اعضا این خانواده نظیر بروکلی، کلم برگ و بروسل شامل ترکیبات سولفور است که در مقابله با سرطان، تقویت بافت استخوانی وسلامت عروق خونی موثر است.
· قارچ:قارچ حاوی کالری کم ، فاقد چربی ، کلسترول وگلوتن است، بندرت حاوی مقدار کمی سدیم است و حاوی مقادیر زیادی سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین Dاست. قارچ برای سلامت قلب مفید است وسبب سیری فرد شده و به کاهش وزن بدن کمک می کند. این سبزی دارای طعم بسیار خوبی است در حقیقت علاوه بر 4 مزه ی اصلی طعم پنجمی که به آن umami گفته می شود را در این سبزی می توانید حس کنید. این سبزی می تواند به غذاهای ساده حس زنده ای ببخشد.
· سیر:علاوه بر طعم عالی این سبزی در غذاها، سیر به رشد مو کمک می کند در از بین بردن اکنه موثر است و به بهبود سرما خوردگی و آنفلوانزا کمک می کند. خواص آنتی اکسیدانی آن به تحریک سیستم ایمنی کمک می نماید. بیشترین ماده ی فعال شیمیایی موجود در سیر allicinاست که در هنگام برش سیر تازه، بوی آن در هوا منتشر می شود.
· پیاز :بنظر خیلی افراد دنیای بدون پیاز وجود خارجی ندارد. ماده ی شیمیایی ضد التهابی موجود درپیاز یعنی quercetinبه کاهش دردهای آرتروز کمک می کند. برخی دیگر از فواید این ماده عبارتند از : کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، دیابت و تقویت سیستم ایمنی بدن .
· سیب زمینی :خیلی از افراد به کمبود پتاسیم، و فیبر تغذیه ای مبتلا هستند. درمقایسه سیب زمینی با مقدار مساوی وزنی از سایر سبزیجات یا میوه جات، سیب زمینی حاوی مقادیر بیشتری فیبر و پتاسیم است. یک سیب زمینی پخته شده همراه با پوست دارای 163 کالری انرژی، 941 میلی گرم پتاسیم و 3.6گرم فیبر است (یک موز دارای 422 میلی گرم پتاسیم و 3.1گرم فیبر است). سیب زمینی حاوی مقادیر خوبی ویتامین c، ویتامین B6، منیزیوم ومقادیر کمی پروتئین با کیفیت بالا است. افراد دیابتی باید بر اساس مقدار مجاز از این سبزی نشاسته ای مصرف کنند.
منبع-www.diabeticconnect.com