از مزایای مصرف بلوبری خشک شده چه میزان اطلاع دارید این میوه حاوی چه املاح و موادمعدنی برای بدنمان است  اگر می خواهید از دیابت و انواع امراض قلبی در امان بمانید پیشنهاد می کنیم بلوبری بیشتری میل کنید تقویت استخوان ها نیز از فواید مصرف بلوبری به شمار می رود .

بلوبری خشک شده مواد مغذی بسیار زیادی دارد.  یک چهارم فنجان بلوبری خشک شده ۱۲۷ کالری و سدیم پایینی داشته و فاقد کلسترول است. همچنین مواد مغذی موجود در این ماده غذایی برای سلامتی ضروری می باشد. روش­های بسیاری وجود دارد که بتوان از این ماده مغذی لذت برد. یکی از این روش­ها مخلوط کردن بلوبری خشک شده با موز و شیر کم چرب برای تهیه یک اسموتی خوشمزه و روش دیگر اضافه کردن بلوبری به بلغورجو داغ است.


استخوان­های قوی و سالم

بلوبری خشک شده غنی از ویتامین K است و حدود ۲۳.۸ میکروگرم ویتامین در هر یک چهارم فنجان وجود دارد. این میزان ۲۰ تا ۲۶ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین K را برای بدن فراهم می­کند. ویتامین K در انعقاد خون نقش موثری دارد و برای سلامتی استخوان ها ضروری است. همچنین این ویتامین به بدن کمک می کند تا از کلسیم برای رشد و ساخت بافت استخوانی استفاده کند. با توجه به اطلاعات دانشگاه مریلند، ویتامین K خطر شکستگی استخوان­ها را به ویژه در بانوان یائسه، کاهش می­دهد.


دفاع در برابر رادیکال­های آزاد

یک چهارم فنجان بلوبری خشک شده شامل ۹.۵ میلی گرم ویتامین C بوده که بین ۱۱ تا ۱۳ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین است. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب محسوب شده و به رشد و بازسازی استخوان و بافت های بدن کمک می­کند. بدن برای بهبود جراحات، ترمیم و حفظ بافت استخوان ها و دندان ها به ویتامین C نیاز دارد. همچنین ویتامین C به ساخت کلاژن کمک می­کند که پروتئین موجود در ایجاد بافت رباط­ها، پوست، رگ­های خونی، تاندون­ها و غضروف است. کلاژن فعالیت آنتی اکسیدانی دارد و تاثیرات مخرب رادیکال­های آزاد را کاهش می­دهد. رادیکال­های آزاد ترکیبات ناپایداری اند که به DNA آسیب زده و می­توانند باعث بیماری­های قلبی و سرطان شوند.


پیشگیری از دیابت نوع ۲

بلوبری خشک شده منبع بسیار خوبی از فیبر است. یک چهارم فنجان بلوبری خشک شده ۳ گرم فیبر دارد که ۱۰ تا ۱۲ درصد از نیازهای روزانه بدن به فیبر را تامین می­کند. فیبر به عملکرد سیستم گوارشی و تنظیم حرکات شکمی کمک می­کند. مطالعات بالینی نشان می دهد که مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر مانند بلوبری خشک شده می­تواند به پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک ­کند. مصرف فیبر میزان قند خون و انسولین را کاهش داده و می­تواند میزان کلسترول را در بیماران مبتلا به دیابت بهبود بخشد.


بهبود سیستم قلبی-عروقی

بلوبری خشک شده منبعی غنی از آنتوسیانین­ها است که فیتوکمیکال­هایی قدرتمند بوده و رنگ آبی بلوبری به دلیل این ترکیبات است. آنتوسیانین­ها با رادیکال­های آزاد مبارزه می­کنند. مطالعات آماری و بالینی نشان می­دهد که ارتباط مستقیمی بین مصرف آنتوسیانین­ها و بهبود بیماری­های قلبی وجود دارد. همچنین براساس مطالعات انسانی، استفاده از بلوبری خشک شده یا یخ زده عوامل خطرساز سندرم متابولیک را بهبود می­بخشد.

نسخه