ویار کردن یکی از اتفاقاتی است که در دوران بارداری برای زنان رخ می دهد. این ویار ممکن است در رابطه به هرچیزی به وجود بیاید. ویار به خوردن خاک، خوراکی های ترش مزه و یا حتی اشخاص ممکن است ایجاد شود. اما برای درمان این اختلال چه راه حلی وجود دارد؟ با دکتر سلام همراه باشید.
ویار بارداری <Pregnancy cravings>به این دلیل در اوایل صبح بروز مییابد که از شب گذشته چیزی نخوردهاید، بنابراین بهتر است پس از بیدار شدن چیزی بخورید. برای این کار میتوانید چند خوراکی مناسب را کنار تخت خود بگذارید. به این ترتیب، وقتی از خواب بیدار میشوید و میبینید که حالت تهوع دارید، میتوانید سریعا چیزی بخورید تا از شر آن خلاص شوید.
خنک بمانید
سعی کنید خود را از درون خنک کنید. باوجود اینکه لم دادن روی مبل و دراز کشیدن زیر پتو حس خوبی به خانمهای باردار میدهد، بهتر است کمی هوای خنک را نیز امتحان کنید و از آثار شگفتانگیز آن بهرهمند شوید.
حدود نیمی از زنان مبتلا به ویار بارداری در حدود هفته ۱۴ کاملاً بهبود می یابند.
در طول روز میانوعده بخورید
با اینکه خانمهای باردار از لحاظ تخصصی باید بهجای دو نفر غذا بخورند، عادات غذایی آنها بهتدریج شبیه عادات غذایی پرندگان میشود. بهتر است همیشه چند میانوعده سالم در دسترستان باشد. میوه و آجیل خشک گزینههای خوبی هستند. توجه داشته باشید که بدن شما در این دوران به وعدههای غذایی بیشتر و کمحجمتری نیاز دارد. به حرف معده خود گوش کنید و هر موقع که تهوع داشتید، چیزی بخورید.
نعناع و زنجبیل، دوستان همیشگی شما
نعناع و زنجبیل دوای درد تهوع و استفراغاند. چای نعناع و زنجبیل، شیرینی و مکیدن آبنبات برای شما مفید خواهد بود.
اگر نمیخواهید تمام روز آبنبات بخورید، بهتر است از بخور نعناع و زنجبیل استفاده کنید. برای این کار میتوانید یک قطره از روغن نعناع یا زنجبیل را روی دستمال کاغذی ریخته و هر از گاهی آن را تنفس کنید.
همچنین انجمن بارداری آمریکا این غذاها را برای کمک به تخفیف به تهوع صحبگاهی پیشنهاد میکند:
*غذاهایی که میتوان به صورت سرد مصرف کرد، از جمله ساندویچهای سرد، سبزیها و میوههای خام مانند لیمو یا زنجبیل تازه یا سالاد سرد. از سسها، چاشنیها و ادویه اجتناب کنید.
*غذاهایی که خیلی ادویهدار یا طعمدار نیستند، مانند سوپهای یا آبگوشتهای ساده، یا سیبزمینی آبپز ساده.
*بیسکویت شور و چوب شور.
* ژله و بستنی یخی.
* چای نعناع.
منبع: پزشکان بدون مرز