ماساژ، گردش خون را بهبود می بخشد که این امر باعث شاداب شدن پوست کودک می شود. ماساژ سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند؛ همچنین موجب کاهش بسیاری از دردهای مزمن در بدن کودک می شود. از دیگر فواید ماساژ محکم کردن عضلات او انعطاف مفاصل است. معمولا کودکانی که از نوزادی توسط والدین ماساژ داده می شوند کمتر گریه می کنند و در برابر بیماری و ناراحتی مقاومتر می شوند.
با ماساژ، دستگاه گوارش تقویت می شود و هضم و دفع بهتر انجام می گیرد. کودکان کمتر به قولنج، یبوست و اسهال مبتلا می شوند. ماساژ همچنین به بهتر شیر خوردن کودکان کمک می کند. کودکانی که ماساژ را تجربه می کنند آرامتر به خواب می روند و شب ها پدر و مادر خود را برای خوابیدن دچار مشکل نمی کنند. در هنگام بیداری نیز سرحالتر و خوش اخلاق ترند. ماساژ همچنین به بهبود کار دستگاه تنفسی نیز کمک می کند.
مزایای ماساژ فقط متوجه نوزادان نیست بلکه برای والدین هم منافع خوبی دارد. این عمل ضمن ایجاد احساس آرامش در والدین باعث بالا رفتن حساسیت آنها نسبت به حرکات کودکشان می شود.
این دسته از والدین به دلیل تماس چشمی که در طول ماساژ با نوزاد خود دارند؛ شناخت و درک بهتری نهسبت به عکس العمل های او پیدا می کنند. همین درک ویژه به نگهداری بهتر آنها از کودکشان کمک می کند.
ماساژ نوزاد,آموزش ماساژ نوزاد
ماساژ نوزادان یکی از بهترین راهها برای بهتر شدن عملکرد نوزاد در سن کم و بزرگسالی است
کِی و کُجا نوزاد را ماساژ بدهیم؟
– از همان اولین ماه تولد میتوانید نوزاد را ماساژ بدهید اما مدت ماساژ بسته به سن و واکنشهای او دارد که میتواند از 10 دقیقه تا 40 دقیقه طول بکشد.
– مطمئن شوید که وقت و آمادگی کافی برای ماساژ نوزاد دارید و سعی کنید در محل آرام این کار را انجام دهید تا به فرزندتان استرس وارد نشود. همچنین دمای اتاق را در 25 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
– از روغن مخصوص نوزاد یا روغنهای طبیعی و گیاهی مانند روغن زیتون برای چرب کردن بدن نوزاد استفاده کنید تا در هنگام ماساژ پوست او زیر انگشتانتان کِش نیاید و همچنین انگشتان شما راحتتر کار ماساژ را انجام دهند.
– بعد از شیر خوردن یا در هنگام گرسنگی بدن نوزاد را ماساژ ندهید.
– برای ماساژ دادن ابتدا باید خودتان در وضعیت مناسبی قرار بگیرید و به جایی تکیه دهید یا بدنتان در وضعیت راحت و آرامی قرار داشته باشد. سپس میتوانید نوزاد را روی پایتان یا روی میزی پهن بگذارید. با بزرگتر شدن او، پارچه یا حوله تمیزی روی زمین پهن کنید و او را ماساژ دهید.
شرایط لازم برای ماساژ نوزاد
– نوزاد را وقتی که سرحال است برای ماساژ آماده کنید. فرزند شما نباید گرسنه یا کاملا سیر باشد. یک ساعت بعد از خوردن غذا و پس از استحمام فرصت مناسبی برای این کار است.
– زیورآلاتی که ممکن است هنگام ماساژ به نوزاد آسیب بزنند را از دست خود خارج کنید.
– ناخن دست هایتان را کاملا کوتاه کنید.
– قبل از ماساژ دست ها را با آب و صابون بشویید. همچنین دست ها را با به هم مالیدن یا قرار دادن در آلب ولرم به مدت سه تا چهار دقیقه گرم کرده و سپس خشک کنید.
– یک مکان ساکت و گرم را برای ماساژ دادن کودک پیدا کنید.
– دمای اتاق بهتر است حدود 26 درجه سانتیگراد باشد تا نوزاد بدون پوشش هم در آن احساس راحتی کند.
– حوله ای را روی تخت یا زمین پهن کنید و نوزاد را روی آن بگذارید.
– برای ماساژ دادن بهتر است از روغن های مخصوص بچه ها استفاده کنید.
ماساژ نوزاد,آموزش ماساژ نوزاد
ماساژ، گردش خون را بهبود می بخشد که این امر باعث شاداب شدن پوست کودک می شود
هنگام ماساژ نوزاد این نکات را از یاد نبرید
– دقت کنید که سطحی که کودک را روی آن قرار می دهید خیلی نرم نباشد که بدن نوزاد در آن فرو برود.
– هرگز کودک بیمار، خصوصا نوزاد تب دار را ماساژ ندهید. در آغوش گرفتن آنها در این شرایط برایشان آرامش بخش تر است.
– هیچگاه نوزاد تازه غذا خورده را ماساژ ندهید زیرا ممکن است استفراغ کند. البته ماساژ نوزاد گرسنه هم موجب بیقراری او می شود.
– زمانی که کودک تمایل به بازی دارد از ماساژ دادن او پرهیز کنید زیرا زیر دستان شما آرام نمی گیرد.
– مدت زمان ماساژ می تواند بین 5 تا 15 دقیقه ادامه داشته باشد که این بستگی به تمایل نوزاد دارد.
منبع: ناطقان