بیماران دیالیزی، باید مواظب تغذیه خود باشند. این بیماران معمولا اشتهای خود را از دست می دهند و غذای کمی مصرف می کنند. ولی خوب است بدانید که طبق گفته ی فوق تخصص غدد، این بیماران باید پروتئین بیشتری مصرف کنند حتی بیشتر از افراد سالم، چون بدن آنها بیشتر به پروتئین نیاز دارد.
دکتر حسن گنجیزاده زواره در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: نقش محدودیت مصرف پروتئین در دیابت، نامعلوم بوده و اثر این محدودیت در کاهش عوارض قلبی عروقی و حفظ عملکرد کلیه ناشناخته باقی مانده است.
وی با بیان اینکه هنوز مشخص نشده که رژیم غذایی کم پروتئین را میتوان به سایر موارد کنترل شدید فشار و قند خون) افزود یا خیر، ادامه داد: براین اساس میزان مصرف پروتئین را باید با توجه به هر بیمار مشخص کرد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم اضافه کرد:در مبتلایان بیماریهای کلیوی ناشی از دیابت، به طور معمول پروتئین باید 10 تا 25 درصد کل کالری دریافتی را تشکیل دهد.
گنجیزاده یادآورشد: بیمار باید به مصرف کردن گوشت بدون چربی، ماهی، تخممرغ، حبوبات، سویا، نخود فرنگی و مغزها (آجیل) تشویق شده و این مواد را جایگزین مصرف گوشت قرمز کند.
وی بیان کرد: در بیمارانی که دچار بیماری کلیوی ناشی از دیابت بوده ولی دیالیز نمیشوند، میزان پروتئین مصرفی باید 0.8g/kg در روز باشد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: بیمارانی که تحت دیالیز قرار دارند، میزان بیشتری پروتئین باید مصرف کنند.
ایسنا