در طرح تحول سلامت که توسط وزارت بهداشت در حال بررسی و تدوین است نگاه ویژه ای به احداث و راه اندازی مراکز درمانی سرطان شده است و تاکنون بیش از 50 درصد از ساخت بیمارستان ها و مراکز درمانی ویژه بیماری سرطان به پایان رسیده است.
به گزارش ایسنا، دکترسیدحسن هاشمی در مراسم افتتاح چند پروژه درمانی در بیمارستان امام حسین (ع) تهران، ضمن اشاره به برنامه وزارت بهداشت برای ساخت ۱۴۸ پروژه در حوزه مراکز تیپ یک سرطان، اظهار کرد: تاکنون ۵۰ درصد این پروژهها ساخته شده و امیدواریم تا پایان دولت ۵۰ درصد باقیمانده نیز به اتمام رسد. همچنین ۳۸ مرکز سطح ۲ که کار رادیوتراپی بیماران را انجام میدهند نیز به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی افزود: ۱۴ مرکز جامع نیز خدمات سطح ۳ سرطان را ارائه میدهند. مجموعهای که امروز در بیمارستان امام حسین (ع) افتتاح شد، قرار است به عنوان مرکز سطح ۳ سرطان در شرق تهران خدمات ارائه کند. این مرکز در ۲۱ هزار متر مربع ساخته میشود و قرار است طی دو سال آینده تحویل داده شود. ۱۲ مرکز مشابه آن نیز به تدریج آماده میشود.
وزیر بهداشت اظهار کرد: مراکز تیپ یک فقط خدمات شیمی درمانی ارائه میدهند. ۵۰ درصد سرطانها علاوه بر شیمی درمانی به رادیوتراپی نیز نیاز دارند که این کار بر عهده مراکز سطح ۲ خدمات است. مراکز سطح ۳ نیز علاوه بر این دو فعالیت، خدمات تشخیصی پیشرفته و جراحی و همچنین درمانهای غیرتهاجمی را ارائه میکنند و تخت بستری دارند.
به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خصوص جزئیات این طرح که با همکاری بنیاد برکت ساخته شده است، گفت: ستاد اجرای فرمان امام در طول سال ۹۵، ۱۳۵ میلیارد تومان از هزینه داروی بیماران سرطانی را پرداخت کرده است. همچنین برای کمک به بیماران سرطانی نسخه ۵۰ هزار نفر از آنها را تامین کرده و در ساخت مراکز درمانی سرطان نیز کمک کرده است.
وی ادامه داد: ساخت دومین مرکز جامع درمان سرطان نیز در غرب تهران به زودی آغاز میشود. هزینه مرکز فعلی که در بیمارستان امام حسین (ع) کلنگ خورد، حدود ۱۸۷ میلیارد تومان است که به ۲۰۰ میلیارد نیز میرسد. ما قول ساخت ۱۰ بیمارستان را در شهرهای دیگر نیز داده بودیم که چهار مورد آن تاکنون به بهرهبرداری رسیده است. تا شهریور ماه نیز بهرهبرداری ۱۲۰۰ تخت در ۱۰ بیمارستان تمام میشود که تولیت آن نیز با وزارت بهداشت است.
منبع/ایسنا