علاوه بر این ورزش باعث بهتر شدن خلق و خو و سلامت روان افراد می شود. پژوهشی دیگر نشان می دهد افرادی که ورزش می کنند امید به زندگیشان نسبت به سایرین بیشتر است.
اما مطالعه اخیر نشان داده است که ورزش به تنهایی – بدون یک رژیم غذایی سالم – برای کمک به کاهش وزن یا حفظ وزن افراد کافی نیست.
زمانی که نوبت به تشخیص علت چاقی می رسد ” چیزی که واقعا نیاز است مورد توجه قرار گیرد این است که افراد چه چیزی می خورند. ” در مطالعه جدید محققان دریافتند فقط ورزش کردن، نقشی در چگونگی کنترل وزن افراد ندارد.
در حقیقت برخی از افرادی که در طول دوره دو ساله مطالعه فقط ورزش می کردند وزن بیشتری اضافه کرده بودند. در حالی که در همین حین افرادی که کمتر ورزش می کردند اما رژیم غذایی هم داشتند، وزن بیشتری در طول دوره مطالعه از دست داده بودند. این یافته ها نشان می دهد که فعالیت بدنی به تنهایی برای پیشگیری از اضافه وزن کفایت نمی کند.
مطالعه جدید روی بیش از 1900 نفر در آمریکا، غنا، آفریقای جنوبی، جامائیکا و سیشل ( جزیره ای در اقیانوس هند ) انجام شد. در ابتدای مطالعه از تمام شرکت کنندگان خواسته شد که به مدت یک هفته دستگاه ردیاب و کنترل ضربان قلب به خودشان وصل کنند تا مدت زمانی که به ورزش می پردازند مشخص شود. محققان از این اطلاعات برای راهنمای دستورالعمل های فعالیت های فیزیکی شرکت کنندگان استفاده کردند که پیشنهاد می دهد افراد به طور متوسط حداقل هفته ای دو و نیم ساعت در هفته ورزش کنند.
همچنین قد، وزن و چربی هر کدام از شرکت کنندگان را سه بار اندازه گیری نمودند: در آغاز این مطالعه، یک سال بعد و دو سال بعد.
هنگامی که مطالعه آغاز شد، شرکت کنندگان از غنا به صورت متوسط، حداقل وزن را داشتند و کسانی که از ایالات متحده بودند، بیشترین وزن را. متوسط وزن هر دو مردان و زنان در غنا 139 پوند بود. (63 کیلوگرم)، در حالی که وزن متوسط مردان آمریکایی 206 پوند بود. (93 کیلوگرم) و از زنان آمریکایی، 202 پوند بود. (92 کیلوگرم).
در پایان دوره مطالعه دو ساله محققان دریافتند که افرادی که فقط دستورالعمل های آغاز مطالعه را برای داشتن تمرینات ورزشی انجام داده بودند نسبت به افرادی که راهنمایی نشده بودند، وزن بیشتری اضافه کردند.
الگوی ورزش چه در کسانی که وزن کم کرده بودند و چه کسانی که وزن اضافه کرده بودند فقط در مطالعه ای که در آمریکا انجام شده بود صحت نداشت – محققان مشاهده کردند که همین الگو در 5 کشور دیگر هم وجود دارد. به همین دلیل می توان نتیجه گرفت که این الگو در سایر جمعیت ها هم صحت داشته باشد.
*کاملا مشخص نیست که چرا ورزش به تنهایی به کاهش وزن افراد کمک نمی کند یا ممکن است گاهی باعث اضافه وزن هم بشود. یک توضیح احتمالی این است که ورزش اشتها را زیاد می کند و خیلی ساده باعث می شود که افراد بیشتر غذا بخورند. ولی نتایج این مطاله قطعا به این منظور نیست که افراد ورزش کردن را کنار بگذارند.بلکه برای کاهش وزن در کنار ورزش نیاز به یک رژیم غذایی کم کالری هم دارید.
سیمرغ