ابتلا به بیماریهای قارچی با ریختن آب در شامپو

شامپو

گاهی اوقات افرادی را میبینیم که در شامپوی مصرفی شان آب میریزند و یا شاید خود شما هم از این دسته افراد باشید.هیچوقت در شامپویتان آب نریزید و این کار اشتباه را انجام ندهید.ریختن آب در شامپو باعث ایجاد عوارضی مانند بیماری های قارچی میشود که پوست سر را هدف قرار میدهد و مضرات متعددی برای پوست سر دارد.

ریختن آب در شامپو نه تنها راهی برای صرفه جویی نیست بلکه هزینه‌های درمانی سنگینی را برای مصرف کننده در پی دارد.

شامپو یکی از متداول‌ترین لوازم آرایشی مورد استفاده برای سر بوده که استفاده از آن در تمام سنین رایج است. عامل پاک کننده، عامل تقویت کننده کف، عامل حالت دهنده مو، عامل نگهدارنده، عامل صدفی کننده، عامل غلیظ کننده از مواد تشکیل دهنده شامپو می‌باشند. یک ماده شیمیایی که در اکثر شامپوها یافت می‌شود سدیم لوریل اتر سولفات نام دارد. یکی از دلایل مهم حساسیت‌های پوستی و ریزش مو کیفیت سدیم لوریل اتر سولفات مصرفی در شامپو می‌باشد. حال اگر این ماده دارای ناخالصی‌های بیش از حد استاندارد جهانی باشد موجب خارش سر، ریزش مو و تحریکات پوستی می‌شود و حتی ممکن است باعث سرطان نیز گردد.

با توجه به اینکه پوست و موی اطفال حساس است، شامپوهای بچه طوری فرموله شده که خاصیت برندگی کمتری داشته باشند و پاک کننده‌ها یا سورفکتانت هایی به شامپو بچه اضافه می‌کنند که دارای PH خنثی و ملایم‌تر باشد به طوری که چشم‌های کودکان را نسوزاند، حتی مواد افزودنی، نرم کننده و ویتامینه را هم به شامپو بچه اضافه نمی‌کنند. لذا برای کودکان از شامپوی مخصوص استفاده نمائید.

شامپوها بر اساس نوع مو به چرب، معمولی، خشک تقسیم می‌شوند. برخی از شامپوها نیز ساختار متفاوت و کاربردهای بخصوصی دارند. مثل شامپوهایی که جنبه دارویی و طبی دارند که باید طبق دستور پزشک مصرف شوند. همیشه باید به یاد داشت که موقع خرید حتماً به تاریخ انقضا و تولید شامپوها توجه شود. در صورتی که پس از استفاده از یک نوع شامپو متوجه ریزش مو، تغییر رنگ مو یا چرب و خشک شدن موهایتان شدید فوراً شامپو را عوض کرده و از پزشک یا داروساز راهنمایی بخواهید. شامپویی که دوفاز شده و رنگ و بوی نامطبوع دارد و یا در ته بسته شامپو رسوب دیده می‌شود غیر قابل استفاده می‌باشد. هرگز به ظرف شامپوی خود آب اضافه نکنید این کار سبب عوارضی همچون بیماری‌های قارچی بر روی پوست سر مصرف کننده می‌شود و نه تنها راهی برای صرفه جویی نیست بلکه هزینه‌های درمانی سنگینی را برای مصرف کننده در پی دارد.

و اما چند توصیه به مصرف کنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی

1-    داروخانه مکان مناسبی برای خرید لوازم آرایشی و بهداشتی است

2-     در هنگام خرید لوازم آرایشی و بهداشتی باید دقت کنید که کالای داخلی دارای پروانه ساخت معتبر و کالای خارجی دارای برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا باشد

3-    استفاده مشترک افراد از لوازم آرایشی و بهداشتی علاوه بر آلودگی فرآورده باعث انتقال عوامل میکروبی و قارچی از فردی به فرد دیگر می‌شود و لذا باید از استفاده مشترک این لوازم جدا خودداری نمود.

4-     مواد شیمیایی متعدد به ویژه فلزات سنگین به کار رفته در ساخت مواد آرایشی در درازمدت باعث آسیب جدی به پوست می‌شود

5-     عفونت‌های چشمی و آسیب‌های پوستی تنها بخشی از عوارض گسترده لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق و غیر مجاز می‌باشد.

6-    مواد غیر مجازی که در لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی و غیر مجاز استفاده می‌شوند می‌توانند بسیار خطرناک و سرطان زا و گاهی کشنده باشند. اغلب آن‌ها از مواد سمی و یا تاریخ گذشته استفاده می‌کنند.

منبع : افکار نیوز

۲۵ اسفند ۱۳۹۵ ۱۳:۳۴
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.