پس از دهه نخست ماه اسفند، تدارک جشن نوروز آغاز میشود. در نقاط مختلف کشورمان جشن چهارشنبه سوری برگزار میشود. در مازندران، زنان در آخرین چهارشنبه سال آش هفت ترشی یا چهل گیاه درست میکنند.
– چغندر ۳۰۰ گرم
– برنج معمولی یا برنج دو نیم، یک لیوان
– یک کیلو سبزی مخلوط خرد شده از سبزیهای محلی مازندران (اناریجه، زلنگ ،گزنه ، پونه، نعنا، گشنیز و سیر ) .
– نخود و لوبیا یک سوم لیوان
– عدس یک چهارم لیوان
– گندم یک چهارم لیوان
– جو یک چهارم لیوان
– نمک و فلفل به مقدار لازم
– شکر به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه این آش در ابتدا باید بن شن یا همان پایه اولیه آش را آماده کنیم.
چغندر را پوست گرفته و خرد کنید. اندازه قطعات چغندر میتواند به اندازههای دلخواه باشد. اندازه پیشنهادی ما به اندازه یک حبه قند است.
سبزی ها را پاک میکنیم و میشوئیم و خرد میکنیم.
همه حبوبات را از شب قبل در آب سرد میگذاریم. سپس صبح روز بعد، آبکش میکنیم و با برنج شسته شده در قابلمه قرار میدهیم.چغندر خرد شده را نیز به آن اضافه میکنیم و در قابلمه تا جایی که آب مواد را در بربگیرد آب میریزیم.
اجاق را روشن میکنیم. حرارت را زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا بتدریج مواد بپزند.
این مرحله مهم است، چون حبوبات باید خوب پخته شوند.ممکن است ۲ تا ۳ ساعت طول بکشد.
بعداز پختن برنج و حبوبات ، مقدار آب را در قابلمه میزان میکنیم و سبزی ها را در آن میریزیم. اگر احتیاج است که آب را اضافه کنید، میزان آنرا به قدری در نظر بگیرید که از غلظت نهایی که در نظر دارید کمی رقیقتر باشد.
چون در حین پخته شدن سبزی و جوشیدن آن، از مقدار آب کاسته میشود.
همه ترشیها را نیز اضافه میکنیم و کمی زمان می دهیم تا سبزیها بپزند.
مقدار هر ترشی را ته یک فنجان در نظر بگیرید و اضافه کنید. سپس از آش بچشید و هر کدام را با توجه به ذائقه خود بیشتر کنید.
پیشنهاد ما برای شما این است که رب انار را در این آش به قدری در نظر بگیرید که آش طعم ترش انار را بگیرد. سپس با افزودن کمی شکر آنرا ملس کنید و طعم ترش و شیرین به آن بدهید.
در ظرف سرو بکشید و روی آنرا سیر داغ بریزید.
بلاگ نیوز