تا چند روزپیش خبرهایی در اینترنت می خواندیم که دست زدن به ماهی قرمز برای انسان خطرناک است بخصوص برای کودکان. اما در اطلاعیه ای که رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی لرستان ارائه دادند، جای نگرانی نیست. ایشان اظهار داشتند که ماهی های قرمز، هیچ خطری برای انسان ندرد.
دکتر نادر زکیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برخلاف اطلاعات و خبرهایی که از بیماریزایی قرمز برای انسان میشود باید گفت که این آبزیان خطر زیادی برای انسان ندارند و تنها اگر دست فرد زخم باشد، ممکن است روی بدن ماهی ویروسی وجود داشته باشد و وارد بدن شخص شود که احتمال آن ضعیف است.
وی ادامه داد: از دید زیست محیطی اگر به تهدید ماهی قرمز توجه شود باید گفت که این ماهی عمدتا به علت نگهداری در ظروف نامناسب، تغذیه نادرست و عدم توجه به سایر عوامل محیطی ممکن است زمان رها سازی به محیط طبیعی با انتقال ویروس و سایر عوامل بیماری زا موجب سایر زیست مندان شود.
زکیان با بیان اینکه ماهی قرمز بومی رودخانههای ما نیست و نباید در آنها رها سازی شوند، افزود: در صورت این کار ممکن است موجب برهم خوردن نظم طبیعی و ایجاد رقابت شوند و اکوسیستم طبیعی را مختل کند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی لرستان ادامه داد: در راستای جلوگیری از بیماریهای پوستی احتمالی از ماهیان قرمزی توصیه میشود از مراکز تعیین شده توسط شهرداری و تحت نظارت دامپزشکی تهیه شوند چرا که فروشندهها تنها به فکر منافع خود هستند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین هنگام خرید ماهی نباید پولکریزی داشته و چشمان آن باید شفاف باشند، همچنین روی بدن آن علائمی از خوردگی و زخم نباید وجود داشته باشد.
زکیان ادامه داد: بعد از خرید نیز ماهی نباید در تنگ و ظروف کوچکی با تعداد زیادی قرار گیرد، چرا که تبادلات اکسیژن انجام نشده و موجب مرگ آن میشود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی لرستان با بیان اینکه کلر موجود در آب شرب شهری برای ماهیان مضر است، گفت: قبل از تعویض آب ماهی، ابتدا آب آن حدود نیم ساعت در ظرف در بازی گذاشته شده تا کلر آن خارج شود.
وی اظهار کرد: همچنین باید زمان رهاسازی آنها را در مخازنی که در سطح شهر توسط شهرداریها در نظر گرفته شدهاند، رها کرد.
ایسنا