به همین ترتیب شب بیداری ها، نگرانی های بی پایان و سردردهای مالی که با آمدن فرزند به محیط خانه شما هم قدم می گذارند نه تنها شما را از پای در نمی آورند بلکه به گفته محققان طول عمر شما را زیاد می کنند.
دانشمندان بر این عقیده نیستند که این اتفاق توجیه بیولوژیکی دارد بلکه آن را در نتیجه یک شبکه حمایتی عاشقانه می دانند که در سنین میانسالی اهمیت دارد یعنی زمانی که چیزهای ساده مانند افتادن از جایی هم می تواند کشنده باشد. درواقع افرادی که ارتباط نزدیک خانوادگی دارند بیشتر تشویق می شوند که به پزشک مراجعه کنند، فعال بمانند و بیشتر توسط کسانی که دوستشان دارند مراقبت می شوند.
محققان واحد همه گیر شناسی مرکز پزشکی کارولینسکا در سوئد برای فهم اینکه آیا پدر و مادر بودن می تواند مرگ را در سنین بالاتر به تعویق بیندازد یا خیر، اطلاعاتی را از حدود 1.5 میلیون نفر جمع آوری کردند که همگی در سال 1911 به دنیا آمده بودند و به دنبال این می گشتند که چه زمانی از دنیا رفته بودند و آیا فرزند داشتند یا خیر. نتیجه این بود که خطر مرگ با افزایش سن بالا رفته بود، بدون آنکه تحت تأثیر فرزند داشتن یا نداشتن باشد؛ اما بعد از در نظر گرفتن عوامل اثرگذار مانند موفقیت و محرومیت تحصیلی، امید به زندگی در میان کسانی که فرزند داشتند بالاتر بود.
این یافته با مطالعات قبلی مغایرت دارد. در گذشته این ایده طرح شده بود که فرزندان عمر والدین به ویژه مادران را کاهش می دهد و در جوامع فقیر داشتن چهار فرزند یا بیشتر طول عمر والدین را تا 3.5 سال پایین می آورد. چراکه منابع غذایی به جای بقای فیزیکی صرف تولیدمثل می شود.
اما این مطالعه جدید در سوئد نشان داد که مادران به طور متوسط تا حدود 85 سالگی عمر می کنند در حالی که امید به زندگی زنان بدون فرزند 83 سال بود. این اختلاف در مورد پدران شگفت انگیزتر است، به طوری که امید به زندگی پدرها 80 سال است اما مردان بدون فرزند تا 78 سالگی عمر می کنند. این یافته ها نشان می دهد که احتمال مرگ با مسن تر شدن والدین بیشتر هم می دهد؛ چیزی که محققان را به این نتیجه رسانده است که افراد بدون فرزند تا پایان عمر خود با کمبود حمایت مواجه می شوند. در سنین بالا، استرس پدر و مادر بودن پایین می آید و به جایش والدین می توانند از حمایت اجتماعی از جانب فرزندانشان بهره مند شوند. علاوه بر این والدین در مقایسه با کسانی که صاحب فرزند نیستند رفتارهای سالم بیشتری از خود نشان می دهند.
در کشورهایی مانند سوئد روند فرزند نداشتن سیر صعودی خود را طی می کند و این تحقیق به این دلیل ارزشمند است که درک ما را از اهمیت ارتباط فرزند داشتن یا نداشتن با سلامتی و شانس بقا در سالمندی بیشتر می کند.
منبع: تلگراف