قندها بهخودی خود باعث بهوجود آمدن آکنهها روی پوست نمیشوند. دلایل بسیاری برای شکلگیری آکنهها وجود دارند و نوسانات هورمونی در بدن (آکنه هورمونی) یکی از مهمترین عاملها در بهوجود آمدن این مشکل هستند. آکنهها به علتهای مختلفی پدید میآیند و به همین دلیل، مراجعه به متخصص پوست برای ارزیابی وضعیت هر فرد ضرورت دارد. با اینحال، بسیاری از متخصصان پوست معتقدند که آکنهها با رویکرد درمانی جامع و کامل برطرف میشوند. البته هنوز هم باید اطلاعات بیشتری درباره اثرات زیانبار قندها برای پوست و نقش آنها در تشدید آکنهها به دست آوریم. بنابراین، با بررسی این موضوع شروع میکنیم که قندها دقیقا چطور روی پوست تاثیر منفی میگذارند. بهطور کلی، خواص اکسیداتیو قندهای موجود در خوراکیهای شیرین میتواند شکلگیری انواع جوشها و آکنهها را تحریک کند. درواقع، مصرف قندهای موجود در انواع شیرینی و شکلات و مواد غذایی دیگری که از نظر شاخص گلایسمیک در گروههای خاص قرار میگیرند، مجموعهای از التهابها را در بخشهای مختلف بدن بهوجود میآورد. مواد غذایی سرشار از قند و چربیهای اشباع، مانند نان سفید, آبنباتها, غذاهای سرخکردنی, بستنیها, نوشابههای گازدار و هر خوراکی دیگری که برپایه قندها تهیه شده باشد، سطح انسولین را بهطور ناگهانی در بدن افزایش میدهند و همین اتفاق به تشدید التهاب در سراسر بدن منجر میشود. بالا رفتن ناگهانی سطح انسولین در بدن، تولید چربیهای پوست را بیشتر میکند و انسداد فولیکولها را هم تقویت میکند. خود این نتایج، درنهایت پوست را در وضعیت بدتری قرار میدهند.
سلامتیسم