چاقی از جمله اختلالاتی است که ابتلا به آن بر تمام اعضای بدن تاثیر می گذارد و سبب بروز اختلال در سایر اعضای بدن نیز می شود. بیماری های قلبی عروقی، ایجاد مشکلات مفصلی,ابتلا به سرطان و … همگی از عوارض ابتلا به چاقی هستند. در این مطلب به علل بروز سرطان مری در ارتباط با چاقی می پردازیم. با دکتر سلام همراه باشید.
طبق نتایج یک مطالعه جدید، اضافه وزن در دهه ۲۰ زندگی به شکل قابل توجهی ریسک سرطان مری و معده را در سنین بالاتر افزایش می دهد.
محققان موسسه ملی سرطان آمریکا دریافتند افراد دارای اضافه وزن در دهه ۲۰ زندگی در مقایسه با افرادی که در طول زندگی شان دارای وزن نرمال هستند، ۶۰ تا ۸۰ درصد در معرض افزایش ریسک ابتلا به سرطان های معده و مری قرار دارند.
همچنین کسانی که تا سن ۵۰ سالگی بیش از ۱۸ کیلوگرم دچار اضافه وزن می شوند ریسک ابتلا به سرطان مری در آنها دو برابر شده و ریسک سرطان معده هم تا حدودی افزایش می یابد.
محققان همچنین دریافتند افرادی که در دهه ۲۰ سالگی دچار اضافه وزن بوده و تا سن ۵۰ سالگی و بالاتر چاقی می شوند سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان های فوق قرار دارند.
جسیکا پتریک، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این یافته ها بر کنترل وزن در جهت کاهش احتمال ابتلا به سرطان مری و معده تاکید دارد.»
گزارش فوق مبتنی بر بررسی داده های بیش از ۴۰۰ هزار نفر است.
منبع: مهر