می خواهیم به بررسی ویژگی های تغذیه ای انواع آجیل بپردازیم این روزها مصرف این دانه های روغنی زیاد می شود در میهمانی ها و دورهمی های مختلف در تعطیلات نوروز از این تنقلات استفاده می شود می خواهیم به املاح و موادمعدنی موجود در انواع آجیل اشاره کنیم با ما همراه باشید .

آجیل، عضو جدانشدنی دید و بازدیدهای عید نوروز است. هرچند که تقریبا تمام ما می‌دانیم که اصول اولیه انتخاب آجیل مناسب برای عید چیست، اما توجه به این ۱۴ نکته ساده و کاربردی، می‌تواند انتخاب سالم‌تری پیش روی شما بگذارد. سعی کنید مغزها و دانه‌های خام را خریداری کنید. این محصولات، هم کالری کمتری نسبت به انواع شور و بوداده دارند و هم تشخیص سلامت آنها ساده‌تر است. مغزها و دانه‌های رنگ‌شده (زرد و قرمز)، بدترین گزینه برای آجیل عید هستند زیرا هیچ اطمینانی از سلامت و ایمنی رنگ به کار رفته در آنها وجود ندارد. قبل از خرید آجیل، دستی روی مغزها و دانه‌ها بکشید. اگر دست‌تان بیش از اندازه چرب شد، یعنی محتویات آجیل شما کهنه است و چربی موجود در مغزها و دانه‌ها، اکسید شده‌اند. مغزها و دانه‌های خام باید بویی شبیه بوی روغن‌های گیاهی بدهند و نباید بوی تند چربی یا نا داشته باشند. کمی تنوع به ظرف آجیل‌تان بدهید و گردو، بادام کاغذی و بادام زمینی با پوست را هم به آن اضافه کنید. بادام‌های کاغذی و زمینی خام باپوست، علاوه بر ارزش تغذیه‌ای بالایی که دارند، می‌توانند گزینه‌های هیجان‌انگیزی برای مهمان‌ها باشند. پسته‌های خراب، لکه‌دار، چروکیده و کرم‌خورده، اصلا انتخاب سالمی برای آجیل عید نیستند. این محصولات، حاوی سم سرطان‌زای آفلاتوکسین هستند. اگر علاقه به مصرف مغزهای بوداده دارید، ابتدا انواع خام و سالم آنها را تهیه کنید و سپس کمی نمک و گلپر به این محصولات بیفزایید. در نهایت، آنها را داخل تابه‌ای بزرگ یا درون فر، حدود ۵ دقیقه تفت بدهید. فقط حواستان باشد که مدام مغزها و دانه‌ها را در طول تفت دادن، هم بزنید تا طعم دلچسب و یکدستی بگیرند. هر عدد از مغزها (گردو، بادام، پسته، فندق، بادام هندی و بادام زمینی) بین ۷ تا ۱۰ کیلوکالری انرژی دارند و برای سوزاندن این مقدار کالری باید حدود ۳ تا ۳ و نیم دقیقه پیاد‌ه‌روی با سرعت متوسط انجام داد. هر ۱۰۰ گرم از دانه‌ها (تخمه ژاپنی، کدو، هندوانه و آفتابگردان) بین ۵۸۰ تا ۶۰۰ کیلوکالری انرژی دارند و برای سوزاندن این مقدار انرژی باید حدود ۳ و نیم ساعت پیاده‌روی با سرعت متوسط انجام داد. مغزهایی که تناسب طعم ندارند را بایکدیگر مخلوط نکنید. مثلا کشمش یا برگه‌های میوه را داخل آجیل شور نریزید. برای تنوع، یک ظرف آجیل متفاوت و سنتی‌تر روی میز پذیرایی خود داشته باشید. این آجیل سنتی می‌تواند گزینه هیجان انگیزی برای قدیمی‌ترها یا طرفداران رژیم‌های غذایی کم‌نمک و کم‌کالری باشد. برای تهیه این آجیل متفاوت می‌توانید ترکیبی از مویز، انجیر خشک، توت خشک، کشمش، نخودچی، گردو و دانه سویا را داشته باشید. برای حفظ طعم آجیل و پیشگیری از آلودگی آن در محیط، آجیل‌های پذیرایی را در ظرف‌های دربسته نگه دارید یا پس از هر مهمانی، روی آنها را با سلفون بپوشانید. اگر آجیل شما پس از عید زیاد آمد، می‌توانید باقیمانده آن را در پارچه‌ای نخی بریزید و بعد از قرار دادن پارچه در یک نایلون تمیز، آن را حداقل ۶ تا ۸ ماه داخل جامیوه‌ای یخچال نگه دارید. انواع مغزها و دانه‌ها سرشار از چربی‌های غیراشباع، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کلسیم، ویتامین B۶، ویتامین E و منیزیم هستند.

منبع:سلامتیسم