;
پروتئین “وی” از مخلوط پروتئین های کروی جدا شده از “وی” است، مواد مایع ایجاد شده به عنوان یک محصول جانبی در تولید این پروتئین است. برخی از مطالعات بالینی در جوندگان نشان داده اند که پروتئین “وی”  ممکن است خواص ضد التهابی و ضد سرطان را داشته باشد. 

از “وی” می‌توان به عنوان پروتئین کامل یاد کرد،به این معنی‌ که شامل همهٔ آمینو اسیدهای که بدن نیازمند آن برای ترمیم و عملکرد کامل می‌باشد را داراست.

 

پروتئین وی همچنین منبع غنی آمینو اسیدهای شاخه دار ال لوسین،ال ایزولوسین و ال والین می‌باشد.این منبع با کیفیت پروتئین به طور طبیعی در محصولات لبنی یافت میشود،اما به طور معمول این پروتئین به صورت مکمل غذایی به بازار عرضه و مصرف میشود.برای اولین بار این پروتئین در صنایع پنیر سازی به عنوان یک ماده بی‌ فایده در نظر گرفته شد!

 

ویژگی‌های پروتئین وی چیست؟

 

پروتئین وی یکی‌ از با کیفیت‌ترین منابع پروتئین است و یک انتخاب ایده‌آل برای مردان و زنان در هر سنی‌ محسوب میشود.نه تنها پروتئین وی باعث فراهم کردن آمینو اسیدهای شاخه دار ضروری برای ورزشکاران حرفه‌ای میشود،بلکه این ماده در بهبود و بازسازی بافت‌های ماهیچه‌ای نیز کمک می‌کند.

 

پروتئین وی به سرعت به خاطر طول کم آمینو اسیدهای شاخه دار آن جذب بدن میشود که خود باعث ریکاوری مطلوب و رشد در عضلات میشود.پروتئین وی دارای ویژگی‌های مطلوب فراوانی‌ است که کنترل وزن،سلامت قلب و عروق و سلامت استخوانها تعداد کمی‌ از این ویژگیها هستند.

 

تفاوت بین پروتئین وی ایزولیت(isolate) و پروتئین وی کانسنتریت(concentrate)چیست؟

 

بر اساس اعلام اداره کل غذا و دارو،پروتئین وی ایزولیت یک پودر پروتئینی طبیعی است که از مشتقات محصولات لبنی به حساب میاید و دست کم بالای ۹۰ درصد حاوی پروتئین است در صورتی‌ این مقدار در پروتئین وی کانسنتریت در حدود ۸۰ درصد می‌باشد.به علاوه،پروتئین وی ایزولیت تقریبا بدون شکر،لاکتوز یا چربی‌ می‌باشد.

 

 

اگر پروتئین وی کانسنتریت حاوی ۸۰ درصد پروتئین می‌باشد پس ۲۰ درصد مابقی چیست؟

 

هر پودر پروتئینی،چه وی،سویا،کازئین و… دارای مقداری آب درون خود است.در حقیقت این مقدار در کل فرمول به پنج درصد می‌رسد.۳-۵ درصد دیگر نیز مواد معدنی خود وی میباشند.۱۰-۱۲ درصد باقیمانده نیز ترکیبی‌ از کربوهیدراتها و چربی‌ می‌باشد.

 

آیا پروتئین وی پاستوریزه است؟

 

پودر پروتئین وی از شیر کامل پاستوریزه به عنوان ماده خام ساخته میشود که در یک محیط استریل با دمای پایین برای جلوگیری از تغییر ماهیت آن صورت می‌گیرد.”وی” توسط گرما میتواند تغییر ماهیت دهد.

 

گرمای بالا(مثل دمای زیاد بالای ۷۲ درجه فرایند پاستوریزه کردن)  باعث تغییر ماهیت پروتئین وی میشود.

 

مدت زمان انقضا پروتئین وی چقدر است؟

بر روی بسته بندی تمام محصولات پروتئین وی تاریخ انقضا و نحوه مصرف آن درج گردیده است.مصرف پروتئینهای تاریخ گذشته به دلیل از بین رفتن مواد جانبی آن که باعث تغییر رنگ و طعم آن میشود میتواند باعث ناراحتیهای معده یا شرایط بدتر نیز شود.

احتمال خراب شدن پروتئین وی به دلیل رشد میکرو باکتریال تا زمانی‌ که در محیطی‌ مات و غیر قابل نفوذ نسبت به آب و رطوبت باشد بسته بندی شوند کم است.

اگرچه مقدار چربی‌ در این پروتئینها کم است اما پروتئین کانسنتریت یا پروتئین بلند(blend) مقداری چربی‌ در آنها وجود دارد،که این چربی‌ میتواند به واسطه‌ تجزیه شیمیایی به وسیله اکسیژن موجود در هوا فاسد شود.تاکید میشود که برای ایمنی ۱۰۰ درصد به اطلاعات مندرج روی بسته بندی که توسط شرکت تولید کننده ارائه کرده است پایبند بمانید.

 

آیا کسانی‌ که نسبت به لاکتوز حساسیت دارند میتوانند از پروتئین وی استفاده کنند؟

 

پروتئین وی ایزولیت تقریبا بدون لاکتوز است ولی‌ امکان دارد حاوی مقدار کمی‌(نیم گرم) باشد.کسانی‌ که مشکل حساسیت به لاکتوز را دارند میتوانند به راحتی‌ بدون نگرانی نسبت به عوارض آن این ماده را مصرف نمایند.در صورت هر گونه شک این افراد میتوانند با پزشک مربوطه در این باره مشاوره کنند.

منبع-http://edcoan.ir