در عید نوروز برای برخی افراد و خانواده ها عادت شده که به سفر بروند و اگر در شهر خودشان باشند انگار عید نوروز بر آن ها خوش نخواهد گذشت.البته سفر یکی از بهترین موارد است که باعث میشود برای مدتی از فضای یکنواخت دور باشیم و تغییر و تحولاتی را در زندگی مان مشاهده کنیم.سفر هم همانند دیگر موارد از قواعد و اصولی برخوردار است.
کارشناس مرکزبهداشت شماره دو اصفهان گفت: مواد غذایی را از ابتدای سفر داخل نان قرار ندهید، بلکه لازم است ظرف نان و مواد غذایی دیگر مانند گوجه فرنگی، کاهو، کتلت یا کوکو را جدا کنید.
زینب اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار ایمنا گفت: یکی از آداب نوروز رفتن به مسافرت است که هر چند آداب خوبی است اما نکاتی را باید در سفر رعایت کرد.
وی شستن دست ها را یکی از نکات مهم سفرهای نوروزی دانست و افزود: یکی از مهمترین مواردی که مسافرت نوروزی شما را خراب میکند، ابتلا به بیماریهایی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا در طول سفر است.
کارشناس مرکزبهداشت شماره دو اصفهان بیان داشت: سادهترین راه، شستن مداوم دستها و عدم تماس آنها با مخاط دهان و بینی است. هنگام شست و شو دستهایتان را به مدت حداقل20 تا 30 ثانیه به هم بمالید و شستن نواحی بین انگشتان و پشت دستها و زیر ناخنها را فراموش نکنید.
وی افزود: در صورتی هم که به آب و صابون دسترسی نداشتید، میتوانید از ژلهای ضدعفونی کننده بر پایه الکل استفاده کنید که همان کارایی را دارد. داروهای ضروری سفر مانند مسکن، قطره استریل چشمی، قرص ضد آلرژی، پماد سوختگی و… هم حتما همراهتان باشد.
کارشناس مرکزبهداشت شماره دو اصفهان، انتخاب غذای همراه را یکی دیگر از نکات سفرهای نوروزی دانست و بیان داشت: یادتان باشد برای مسافرتهای نوروزی نباید غذاها را نیم پز کنیم، بلکه توصیه میشود آنها را خام یا پخته همراه خود ببریم.
وی افزود: مواد غذایی را از ابتدای سفر داخل نان قرار ندهید، بلکه لازم است ظرف نان و مواد غذایی دیگر مانند گوجه فرنگی، کاهو، کتلت یا کوکو را جدا کنید. حتی بهتر است از فلاسکهای اسفنجی برای خنک نگهداشتن موادغذایی استفاده کرد.
وی به افراد توصیه کرد: در یک نایلون بزرگتر، قالبهای یخ و در نایلونی کوچکتر، موادغذایی را قرار دهند. این کار باعث میشود که مواد غذایی تا چند ساعت خنک باقی بمانند.
کارشناس مرکزبهداشت شماره دو اصفهان افزود: در طول سفر حداکثر روزی یک وعده غذای بیرون بخورید و چه بهتر که این یک وعده، ناهار باشد.
وی بیان داشت: در انتخاب غذا بهتر است به جای انتخاب غذاهای سرخ شده از غذاهای گریل شده یا کبابی و بخارپز استفاده کنید. همچنین به جای کباب کوبیده هم سراغ کباب برگ، ششلیک، چنجه یا جوجه کباب بروید، زیرا هم سالمتر هستند و هم کالری کمتری دارند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: یادتان باشد در طول سفر تا حدامکان سراغ نوشیدنی های کم کالری بروید. باور کنید اصلا لازم نیست صدها کالری اضافی از نوشیدنیهای شیرین وارد بدن مان کنیم.
وی در ادامه افزود: آب یا آب میوه طبیعی و دوغ، بهترین جایگزین برای نوشیدنیهای پرکالری مانند نوشابه و دلستر و… محسوب میشوند.
کارشناس مرکزبهداشت شماره دو اصفهان بیان داشت: اگر میخواهید از مسافرت خود لذت ببرید و پس از بازگشت به خاطر افزایش وزن، خود را سرزنش نکنید، حواستان به کالری غذاها و فعالیت بدنیتان باشد.
وی افزود: به عنوان مثال پرس غذای تان را کوچک انتخاب کنید. حتی میتوانید از منوی کودک، غذا سفارش دهید و به جای غذای اصلی فقط پیش غذا سفارش دهید. همچنین میتوانید غذای خود را با یکی از همراهانتان شریک شوید.
وی بیان داشت: اگر قصد اقامت در هتلی ارزان قیمت و مناسب دارید، میتوانید سراغ هتل آپارتمانها بروید. باید توجه داشته باشید که این هتلها مکانهایی هستند که در آنها برای مدت کوتاهی از مهمان پذیرایی میشود و همه امکانات هتلهای پرستاره را ندارند.
وی افزود: اگر قصد کرایه کردن اقامتگاههای غیر از هتل را دارید، باید ملحفه و روبالشیهای تمیز حتما همراهتان باشد که دچار مشکلات پوستی و حساسیت و حتی بیماریهای عفونی مسری نشوید.
اسماعیلی در ادامه بیان داشت: اتاقی را انتخاب کنید که کمتر آلرژیزا باشد. به عنوان مثال اتاقهای موکتدار یا فرشهایی با پرزهای فراوان، تختهایی با پتوهای پرزدار، پردههای ضخیم و… ممکن است به ویژه برای کودکان، سالمندان و افرادی که زمینه آلرژیهای پوستی و تنفسی دارند، مشکلآفرین باشند.
کارشناس مرکزبهداشت شماره دو اصفهان در مورد شرط باز کردن چمدانها گفت: زمانی که از سفر نوروزی به خانه برگشتید، حتما باید چمدانها را داخل حمام باز کنید. در این صورت، اگر حشرهای را با خودتان به خانه آورده باشید، همان جا از شرش خلاص خواهید شد.
وی در پایان یادآور شد: وسایل کثیف را همان جا بشویید و لباسها را از داخل نایلون به ماشین لباسشویی انتقال دهید. همچنین هر چیز غیرقابل شست و شویی را هم باید با الکل یا مواد ضدعفونیکننده دیگر ضدعفونی کنید.
منبع : ایمنا