یکی از بهترین کارهایی که متخصصان و دکتران همیشه و در هر لحاظ به آن تاکید میکنند ورزش کردن است.ورزش کردن تاثیرات بسیار مفیدی بر روی بدن میگذارد و به بهبود سلامت کمک زیادی میکند.بر اساس نتیجه های مطالعات محقق های ایرانی،ورزش کردن علیرغم اینکه اندازه تومور سرطان سینه را کاهش میدهد،بلکه بعضی اوقات تومورهای سرطان سینه را ناپدید مینماید.
مطالعات اپیدمیولوژیک در جهان نشان داده است که فعالیت منظم ورزشی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به برخی سرطان ها به ویژه سرطان سینه داشته باشد.
اکنون محققان دانشگاه شاهد با همکاری محققان مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران در یک مطالعه بر روی موش ها به بررسی مکانیزم هایی پرداختند که از طریق آنها ورزش می تواند نقش مهار کننده خود را در سرطان سینه اعمال کند.
محققان در این مطالعه موش ها را به سه گروه تقسیم کردند؛ یک گروه از موش ها ابتدا مدت هشت هفته تحت فعالیت ورزشی قرار گرفتند و بعد این بیماری در آنها القاء شد؛ گروه دوم، موش هایی بودند که محققان ابتدا بیماری سرطان سینه را در آنها القاء کردند و بعد آنها تحت فعالیت ورزشی قرار دادند و بالاخره گروه سوم موش هایی بودند که بیماری سرطان سینه در آنها القا شد اما تحت جلسات ورزشی قرار نگرفتند.
دکتر امین عیسی نژاد عضو هیات علمی دانشگاه شاهد و مجری این پژوهش در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: این موش ها تحت ورزش های هوازی قرار گرفتند و مدت شش تا هشت هفته، هفته ای پنج جلسه بر روی چرخ گردون می دویدند.
وی افزود: نتایج این مطالعه نشان داد، تومور سینه در موش هایی که ورزش کرده بودند به اندازه قابل توجهی کوچک و در برخی موارد به کل ناپدید شد.
وی ادامه داد: همچنین بهبود روند بیماری در موش هایی که قبل از القاء سرطان سینه در آنها ورزش کرده بودند در قیاس با گروهی که ابتدا بیمار شده و بعد به فعالیت های ورزشی پرداخته بودند، بسیار راحت تر بود.
این عضو هیات علمی دانشگاه شاهد گفت: این مطالعه نشان داد که انجام فعالیت ورزشی منظم حتی در زمان قبل از ابتلا به بیماری می تواند در روند درمان اثر مثبت خوبی داشته باشد.
دکتر عیسی نژاد اظهار داشت: ورزش موجب مسدود کردن مسیرهای سلولی مولکولی مرتبط با رشد تومور ، عروق زایی در تومور و یا مرگ سلولی در تومور می شود.
وی با اشاره به اینکه در این مطالعه موش ها به نوعی سرطان سینه مبتلا شده بودند که به گیرنده های استروژنی درارتباط بود، گفت: این مطالعه نشان داد که ورزش موجب کاهش سطح هورمون استروژن و نیز کاهش برخی از سلول های سرطانی وابسته به گیرنده های استروژنی می شود.
این محقق افزود: در این مطالعه مشاهده شد، موش هایی که ورزش کرده بودند هم سطح استروژن و هم تعداد گیرنده های استروژنی کمتری داشتند.
نتایج این مطالعه در مجله های European Journal of Pharmacology و American Journal of Life Sciences منتشر شده است.
خبرنگار: درنا محمدیان
انتشاردهنده: طاهره نبی اللهی
منبع : ایرنا