سفره 7 سین زیبایی و لذت خاصی به عید نوروز میبخشد و از مراسم های زیبای سال به حساب می آید.سنجد،سماق،سیب،سرکه،سیر و سمنو 7 سین سفره هفت سین میباشند و در کنار آن ها قرآن کریم با ارزش همراه با سکه،ماهی قرمز و … قرار دارد.در سفره 7 سین میتوان سمبلی از طول عمر،سلامت و زندگانی را مشاهده کرد.
سبزه، مظهر سلامتی روح و روان
سبزه مظهر سرسبزی و شادابی است و قرار دادن آن در سفره هفت سین به این منظور است که ما با سبز کردن دانه و توجه به گل، سبزه و گیاه به شادی و شادابی که غذای روح و اندیشه است، نیز توجه کنیم.
این در حالی است که همواره توصیه می شود کهافراد در همه حال به فکر حفظ سلامت روح و جسم خود باشند، زیرا سرچشمه موفقیت در جامعه بشری، سلامت جسم و روان است.
این در حالی است که همواره توصیه می شود کهافراد در همه حال به فکر حفظ سلامت روح و جسم خود باشند، زیرا سرچشمه موفقیت در جامعه بشری، سلامت جسم و روان است.
سیب؛ نماد سلامتی، عنصر جوانی
خوردن یک عدد سیب در روز ، بیماری را دور می کند. این میوه سموم بدن ، به خصوص اسیداوریک را دفع می کند و در نتیجه درمان خوبی برای مبتلایان به بیماری روماتیسم، درد مفاصل و نقرس است. همچنین سیب ترشحات غدد ، به ویژه بزاق و ترشحات معده را تقویت و به هضم غذا کمک می کند.
افرادی که از ناراحتی معده رنج می برند می توانند برای هضم آسان تر، این میوه را به صورت رنده شده یا پخته میل کنند . همچنین به افراد توصیه می شود برای درمان یبوست، تنبلی روده و کبد، سیب رسیده را با پوست بخورند.
افرادی که از ناراحتی معده رنج می برند می توانند برای هضم آسان تر، این میوه را به صورت رنده شده یا پخته میل کنند . همچنین به افراد توصیه می شود برای درمان یبوست، تنبلی روده و کبد، سیب رسیده را با پوست بخورند.
معده و بدن
میوه خشک سنجد قابض است و به همین جهت در درمان اسهال سودمند است. این در حالی است که آرد میوه سنجد به علت داشتن مقدار زیادی قند، در درمان اسهال به کار می رود. علاوه بر این آرد گوشت ، پوست وهسته سنجد مقوی معده و بدن است. برای این منظور به افرد توصیه می شود، آرد تمام میوه آن را با کمی شیره انگور در شیرحل کرده و میل کنند.
همچنین میوه سنجد سر شار از ویتامین های A و B و حاوی کمی ویتامین K است. ترکیبات فلاونوئیدها و اسید چرب های موجود در سنجد مانند اسید لینولیک، اولئونیک و استرول ها مانند سیتروسترول دارای خاصیت ضد التهابی است.
علاوه بر این سنجد برای قلب و کلیه ها سودمند است و میزان کلسیم در سنجد بسیار بالاست که از نرمی استخوان جلوگیری می کند.
همچنین میوه سنجد سر شار از ویتامین های A و B و حاوی کمی ویتامین K است. ترکیبات فلاونوئیدها و اسید چرب های موجود در سنجد مانند اسید لینولیک، اولئونیک و استرول ها مانند سیتروسترول دارای خاصیت ضد التهابی است.
علاوه بر این سنجد برای قلب و کلیه ها سودمند است و میزان کلسیم در سنجد بسیار بالاست که از نرمی استخوان جلوگیری می کند.
سیر، پزشک طبیعی
علاوه بر آن که سیر به صورت خام، پخته یا ترشی مصرف می شود، در طب و داروسازی نیز استفاده های فراوان دارد. برای سیر اثر ضد عفونی کننده ، اشتها آور، پایین آورنده فشارخون ، چربی و کلسترول بد و همچنین معالجه اسهال ، سردرد و سرگیجه ذکر شده است.
سرکه، درمان کبودی دور چشم
سرکه یکی از فرآورده های مفید انگور است که تحت اثر مخمری خاص حاصل می شود. این چاشنی نه تنها طعم مطبوعی به غذاها می دهد، بلکه هضم بسیاری از مواد مانند گوشت را آسان می کند.
همچنین مالیدن سرکه به محل نیش زنبور، پشه و سایر حشرات مفید است و برای التیام زخم ها و تاول به کار می رود. مخلوط کمی سرکه و عسل کبودی دور چشم را برطرف می کند. اما افراد باید مراقب باشند که در حین مصرف، این مخلوط وارد چشم نشود.
سرکه رقیق شده و کمی نمک در درمان گلودرد و همچنین برای محکم کردن لثه تجویزمی شود. همچنین برای سرکه خواصی مانند جلوگیری کننده فشار خون و کاهنده کلسترول ذکر شده است و سرکه در کنترل وزن بدن و درمان عفونت ها نیز موثر است.
همچنین مالیدن سرکه به محل نیش زنبور، پشه و سایر حشرات مفید است و برای التیام زخم ها و تاول به کار می رود. مخلوط کمی سرکه و عسل کبودی دور چشم را برطرف می کند. اما افراد باید مراقب باشند که در حین مصرف، این مخلوط وارد چشم نشود.
سرکه رقیق شده و کمی نمک در درمان گلودرد و همچنین برای محکم کردن لثه تجویزمی شود. همچنین برای سرکه خواصی مانند جلوگیری کننده فشار خون و کاهنده کلسترول ذکر شده است و سرکه در کنترل وزن بدن و درمان عفونت ها نیز موثر است.
سمنو، غذای ضد پیری
سمنو ارزش غذایی بسیاری دارد، جوانه گندم که عنصر اصلی تشکیل دهنده آن است حاوی ویتامین های B وE، پروتیین از نوع عالی ، مواد معدنی ، فیبر و مواد مفید دیگر است. در گندمی که جوانه می زند ، علاوه بر این که تمام این مواد به طور کامل حفظ می شود، در جریان جوانه زدن، تغییرات شگفت آوری به وجود می آید که در نتیجه آن ویتامین ها و مواد حیاتی گندم به مقدار زیادی افزایش می یابد.
همچنین اسید های نوکلییک RNA و DNA که به فراوانی در جوانه گندم وجود دارند در جلوگیری از پیری سلول ها بسیار موثرهستند. سلنیم و منیزیم موجود در جوانه گندم در جلوگیری از انواع سرطان و به خصوص فیبر موجود در آن در پیشگیری از بروز سرطان کولون موثر است.
همچنین اسید های نوکلییک RNA و DNA که به فراوانی در جوانه گندم وجود دارند در جلوگیری از پیری سلول ها بسیار موثرهستند. سلنیم و منیزیم موجود در جوانه گندم در جلوگیری از انواع سرطان و به خصوص فیبر موجود در آن در پیشگیری از بروز سرطان کولون موثر است.
منبع : اصفهان امروز