یکی از عوارضی که استرس بر ناخن ها می گذارد، جویدن و ضربه زدن به انها است. در مرحله ی اول روان شناسان از بیماران می خواهند که ناخن های خود را همیشه کوتاه نگه دارند. بعضی از افراد در مواقع عصبانیت عادت دارند که با ناخن خود به میز ضربه بزنند، خط های عمودی در ناخن های انها، ایجاد می شود.
به بیان دیگر بسیاری از افرادی که از بدشکل بودن ناخنهای خود شکایت دارند، نمیدانند بدرفتاری ناشی از استرس باعث به وجود آمدن این مشکل برای ناخن هایشان شده است. اما متخصصان توصیه میکنند که این افراد در طول دوران درمان استرس، همیشه ناخنهای خود را کوتاه نگه دارند تا عادت جویدن و ضربهزدن با آنها به مرور زمان از سرشان بیفتد.همچنین ورزشکردن، پرهیز از حمام آب داغ و مرطوبکردن پوست اطراف ناخنها میتواند تا حد زیادی باعث کنترل استرس و کاهش عوارض ناشی از آن بر ناخنها شود.
به پوستتان کمک کنید
استرس میتواند به افزایش رنگدانه های پوست و در نتیجه تیره و کدر شدن آن منجر بشود. همینطور شادابی و طراوت پوست را با توجه به ضعیف کردن سیستمهای حفاظتی بدن به مخاطره بیندازد، اما دکتر داوودی با توجه به اینکه حذف عوامل تنشزا به طور قطعی در زندگی ممکن نیست به ارائه راهکارهایی برای کاهش اثرات استرس و اضطراب بر پوست اشاره میکند و میگوید:
ژنتیک ، خواب خوب و تغذیه سالم در کنار هم میتواند به داشتن پوست و مویی شاداب و سالم کمک کند و روند پیری پوست را به تعویق اندازد.یعنی به دنبال خستگی، استرس و بیخوابی چروک و تیرگی در پوست تظاهرات بیشتری پیدا میکند. پس اولین قدم برای مقابله با آثار منفی ناشی از خستگی و استرس بر پوست داشتن خواب مناسب و تغذیه مبتنی بر مصرف بالای میوه و سبزیها است.
استفاده از داروهای موضعی ضد چروک و پیری پوست در دوران پراسترس میتواند، کمک کننده باشد و بخصوص در شرایط استرس جسمی ناشی از کار زیاد، مصرف داروهای آنتی اکسیدانی و مولتی ویتامین ها بخصوص ویتامین C و E بسیار موثر است. البته استفاده از آرام بخشها تحت نظر پزشک متخصص نیز گاهی ضروری می شود.در نهایت داشتن آرامش و اختصاص زمانی از روز به ورزش و فعالیت بدنی برای رسیدن به آرامش روحی و جسمی میتواند در کاهش اثر استرس بر پوست در کنار دیگر ارگانهای بدن مفید باشد.
شفا آنلاین