به چه دلیل یا دلایلی اعضای هفت سین آغازشان با حرف س است؟در میان 32 کلمه در الفبای فارسی چرا حرف س برای هفت سین انتخاب شده است؟چرا سنجد،سمنو،سبزه،سماق،سیب،سرکه و سیر برای سفره هفت سین انتخاب شده اند؟آیا دلیل خاصی وجود دارد که این 7 عضو شروع شده با حرف س را برای سفره هفت سین انتخاب کرده اند؟
اگر میخواهید دقیقا بدانید هر یک از سینهای سفره هفت سین نماد چیست، با ما همراه باشید.
سبزی؛ نماد خرمی و شادابی
در این که مصرف روزانه سبزیجات بهدلیل داشتن انواع ویتامین و املاح مورد نیاز بدن جزء انکارناپذیری برای حفظ سلامت محسوب میشود، شکی وجود ندارد. با این حال، انتخاب سبزی بهعنوان یکی از اجزای سفره هفتسین، نشانهای از طراوت و سرسبزی سرسفره هفتسین است.
سرکه؛ شادی
سرکه از میوههایی مانند انگور، سیب، نارگیل، خرما، نیشکر، عسل و برنج بهدست میآید و انواع گوناگون دارد. خواص سرکه عبارتند از:
سرکه بهعنوان طعمدهنده و محرک اشتها شناخته شده است.
سرکه طبیعی، رقیقکننده خون است.
جرم دندانها را از بین برده و آنها را سفید میکند.
سرکه میتواند به نقش سمزدایی کبد کمک کند.
این ماده خوراکی، چربیها را تجزیه کرده و چربی و الدیال خون را پایین میآورد و به نوعی حلال قند خون است.
سرکه خاصیت رفع عطش دارد.
برخی ناراحتیهای پوستی و آفتابسوختگیها را تسکین میدهد.
سماق؛ مزه زندگی
میوه درخت سماق ابتدا گَس و پس از رسیدن ترش میشود. بعد از چیدن میوه، آنها را کوبیده و آسیاب کرده و با غذا مصرف میکنند. فواید سماق عبارت است از:
سماق خاصیت ضدمیکروبی دارد. تصفیه کننده خون و دفعکننده مواد سمی از خون است.
سماق حاوی آنتیاکسیدان است و درنتیجه خاصیت ضد سرطانی دارد.
سماق برای بیماران دیابتی مفید است.
تقویتکننده لثه است و برای التهابات گلو و دهان فایده بسیار دارد.
سماق از بین برنده حالت تهوع و بیاشتهایی و محرک اشتهاست.
خونریزیهای بین قاعدگی را کاهش میدهد.
سنجد؛ نماد حیات
سنجد از زمانهای بسیار قدیم جزو خوراکیهای ایرانیان بوده و در اعیاد سنتی به آن توجه خاصی میشده و در طب سنتی هم جایگاه ویژهای دارد. سنجد فواید زیادی دارد، از جمله آن که:
از سنجد برای درمان بیماریهای دهان و دندان، لثه و جلوگیری از خونریزی استفاده میشود.
میوه سنجد کم کالری بوده و برای معده مفید است و گاز معده را از بین میبرد .
جوشانده برگ سنجد برای درمان اسهال کودکان مفید است.
سنجد در درمان بیماریهای کبدی، زردی و یرقان موثر است.
سنجد پخته به همراه روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را کم میکند.
عرق سنجد، مانع تکرر ادرار میشود.
سیب؛ سلامت
خواص و فواید سیب بر هیچکس پوشیده نیست. حتی انگلیسیها مثل معروفی دارند که میگوید: «روزی یک سیب بخورید تا همیشه از رفتن نزد پزشک مصون بمانید.» و اما فواید سیب:
سیب سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و تانن است. به علاوه مقدار قابل توجهی از ویتامین A و C، آهن، منیزیم، فسفر، کلسیم و پتاسیم دارد.
خوردن و حتی بوییدن سیب فشار خون را کاهش میدهد.
سیب در رفع بسیاری از مشکلات پوستی از جمله خشکی، ترک خوردگی و رنگ پریدگی موثر است.
سیب فسفر زیادی دارد و اعصاب و مغز را نیز تقویت میکند.
سیب مانع تشکیل اسیداوریک در بدن میشود، اسیدهای ادراری را افزایش میدهد و از درد مفاصل و نقرس جلوگیری میکند.
سیب بهدلیل داشتن بافت خاص، مانند مسواک، دندانها را پاک کرده و ذرات باقیمانده بین دندانها و باکتریهای دهان را ازبین میبرد.
پکتین موجود در سیب به تنظیم قند خون کمک میکند.
ترکیبات پوست سیب اثرات ضدسرطانی دارد.
سمنو؛ مظهر قدرت و مقاومت
سمنو نوعی دِسِر سنتی است که از عصاره جوانه گندم تازه خرد شده و آرد سبوس دار درست میشود و بدون آن که هیچ شیرینکننده مصنوعی در آن استفاده شود، شیرین است و به همین علت خواص زیادی دارد. از جمله آن که:
سمنو حاوی ویتامینهای A و E و B11 و B3 و B5 و B8و B12 است. بعلاوه سمنو حاوی فسفر، روی، سلنیوم، آهن و مس است که برای بدن ضروری است.
افزایشدهنده شیر مادر است.
برای سلامت و رشد بدن بخصوص کودکان بسیار مفید است.
سمنو حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین E است که در مقابل رادیکالهای آزاد که در هوای آلوده و تماس با مواد آلاینده به وجود میآید در بدن ایمنی ایجاد میکند.
ویتامین B و اسید فولیک موجود در سمنو به رفع کمخونی کمک میکند.
سمنو از منابع خوب بتاکاروتن است که این ماده پیشساز ویتامین A است و نقش مهمی در سیستم عصبی، ایمنی و بینایی و سلامت پوست دارد.
سمنو غنی از پتاسیم و منیزیم است و بهدلیل داشتن پتاسیم برای مبتلایان به فشار خون مفید بوده و آن را کاهش میدهد.
سیر؛ محافظتکننده از شر!
اثرات بیماریزدایی و تقویتبخشی بدن در برابر بیماریها به کمک سیر از نظر علمی کاملا اثبات شده است. ریشه چنین یافتهای به گذشتههای بسیار دور باز میگردد. حتی در کتاب قانون از ابوعلی سینا نقل شده است: «در عجبم چرا سیر را من من (واحد) میفروشند؛ اما طلا را مثقال مثقال!»
فواید سیر عبارتند از:
به کاهش کلسترول خون کمک میکند و در کاهش چربی خون نیز تا اندازهای موثر است.
از تجمع پلاکتهای خون و بهدنبال آن ایجاد لخته در عروق و قلب پیشگیری میکند.
سرشار از آنتیاکسیدان است و بدن را در برابر بیماریها ایمن میکند .
قند خون را کاهش میدهد و برای بیماران دیابتی مفید است.
در درمان نفخ شکم، ورم روده و از بین بردن انگلهای رودهای مفید است.
بهعنوان محرک پوستی و خلط آور در التهابات و ناراحتیهای تنفسی استفاده میشود.
اسانس سیر، نقش آنتیبیوتیک در دستگاه گوارش دارد.
اثرات نیکوتین سیگار را برطرف میکند.
منبع : جام جم آنلاین