در ایام نوروز مصرف خشکبار و آجیل بسیار زیاد می شود و مردم این مغزیجات را در دید و بازدید ها تناول می کنند به همین دلیل مدیران حوزه سلامت هشدار دادند مصرف بیش از حد آجیل شور باعث بروز فشار خون و بیماری های ناشی از آن می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین عبدالعزیزی گفت: شهروندان در ایام عید نوروز از خوردن بیش از شیرینجات و همچنین آجیل خودداری کنند.
وی با بیان اینکه مصرف بی رویه تخمه باعث ترشح مکرر اسید معده می شود، افزود: خوردن بیش از حد آجیل شور باعث افزایش فشار خون می شود.
عبدالعزیزی ادامه داد: با فرارسیدن ایام نوروز، پرخوری و دریافت غذاهای پر انرژی در افراد به ویژه در جوانان و کودکان افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه مصرف ۱۵ تا ۲۰ عدد تخمه در روز کافی است، اظهار کرد: اغلب افراد در روزهای عید در حال صحبت کردن و تماشای تلویزیون مشغول خوردن تخمه هستند و فراموش میکنند چه میزان تخمه خورده اند، در حالیکه مصرف بیش از حد تخمه باعث ترشح مکرر اسید معده شده و فرد را دچار ورم معده میکند.
عبدالعزیزی تاکید کرد: در برخی از انواع آجیلها نمک و مواد لایه رویی قابل دیدن است که توصیه میکنیم از سطح مواد برداشته شود چرا که استفاده بیش از حد نمک افزایش فشار خون و عوارض دیگری ایجاد میکند.
وی توصیه کرد: افراد سعی کنند در مهمانیها از یک یا دو واحد میوه استفاده کرده و غذاهای پر چرب را از برنامه غذایی خود حذف کنند.
منبع/مهر