نارگیل حدود سه هزار سال پیش در جنوب آُسیا کشت می شده است و در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد.
مردم اقیانوس آرام نارگیل را بعنوان غذای اصلی مصرف می کنند و از تمام قسمت های این درخت استفاده می کنند .
نارگیل درختی است که به طور قائم بالا می رود .ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن تا یک متر می رسد .برگ های آن دراز و به طول 4 تا 5 متر و مرکب از چند برگچه باریک و دراز است.درخت نارگیل هر سال حدود 50 عدد نارگیل می دهد .
● خواص دارویی:
گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل کمی گرم و مرطوب است ،نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است.
حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد،برای خوشبو کردن دهان مفید است،ضعف کبد را درمان می کند،برای برطرف کردن بواسیر مفید است،ادرار را زیاد می کند،درد مثانه را رفع می کند،زخم های بدن را مداوا می کند، کرم معده و روده ، مخصوصا کرم کدو را از بین می برد و برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.
ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است، ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های کبدی مانند یرقان مفید است، دم کرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است، برای دفع سنگ کلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشید.
● خواص شیر نارگیل
شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است، برای رفع اسهال خونی مفید است،برای برطرف کردن آب آوردگی بدن مفید است، شیر نارگیل ضد سم است، برای پائین آوردن تب مفید است،در معالجه بیماری های پوستی کاربردهای زیادی دارد.
شیر نارگیل سنگ کلیه را دفع می کند و برای پایین آوردن تب بسیار مفید است.
گوشت این میوه دارای آنزیم های مختلف انورتین، اکسیداز و کاتالاز است و در شیر آن اسیدهای آمینه مختلف موجود است.
روغن نارگیل که از تقطیر گوشت سفید آن به دست می آید حافظه و هوش را تقویت می کند و در درمان کمر درد موثر است.
نارگیل دیر هضم است و در بدن تولید خلط می کند بنابراین بهتر است با شکر خورده شود.
این میوه به دلیل گرم بودن ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند، این افراد باید آن را با میوه های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند، خوردن آن برای سرد مزاجان و سالمندان بسیار مفید است.
منبع: بهداشت نیوز