کمبود آهن موجود در مواد غذایی می تواند عوارضی نظیر کم خونی ناشی از فقر آهن برای افراد به همراه بیاورد.از این رو توجه به این نکته ضروری است که آهن موجود در مواد غذایی را از طریق شیوه نادرست استفاده از غذاها از بین نبریم.دکتر مجید احمدی متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: اگر همراه با مواد غذایی گیاهی منابع ویتامین C نظیر پرتقال مصرف شود، جذب آهن افزایش مییابد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: آهن موجود در غذاهای حیوانی نظیر گوشت قرمز، دل، جگر، کله و پاچه از نوع دو ظرفیتی بوده و به راحتی جذب میشوند و هیچگونه تداخلی با مواد غذایی دیگر ندارند، اما آهن موجود در مواد گیاهی نظیر حبوبات،اسفناج، کلم، کاهو و .. به سادگی قابل جذب نبوده و با مواد دیگر تداخل پیدا میکنند. بنابراین استفاده از موادی که جذب آنها را افزایش میدهد، ضروری است.
احمدی به نقش بسیار سازنده آهن همراه با اسید فولیک اشاره کرد و افزود: اسید فولیک نیز مانند آهن در تشکیل گلبول قرمز نقش دارد و اگر هر آهن یا اسید فولیک هر کدام کمتر به بدن برسند، کم خونی خاص خود را ایجاد میکنند.