تا بحال از تفاوت های میان مادران جوان و مادران میانسال اطلاع داشته اید و میدانید کدامیک از این سنین در امر فرزندپروری موفق تر خواهند بود ؟وقتی بانوان در سنین بالاتر صاحب فرزند می شوند چه نوع احساساتی دارند می خواهیم وضعیت مادران جوان و مادران میانسال را پس از بچه دارشدن بررسی کنیم با ما همراه باشید .
گروه بین الملل “تیتریک”؛ نتایج تحقیق محققان دانمارکی نشان میدهد بانوانی که در سنین بالاتر بچهدار میشوند احتمالاً بهتر از سایرین مراحل ابتدایی فرزند پروری را پشت سر میگذارند و مادران بهتری هستند.
میانگین سن بارداری در دانمارک 30.9 سال است و نسبت کودکانی که سن مادر آنها هنگام تولدشان بالای 40 سال بود از سال 1985 میلادی 4 برابر شده است.
هرچند مادران مسنتر با خطر فزایندۀ عوارض بارداری، سقط جنین، تولد زودهنگام و یا داشتن نوزادانی با نقایص مادرزادی مواجهاند اما محققان دانمارکی میگویند احتمال اینکه این مادران کودکان خود را تنبیه یا سرزنش کنند کمتر است و این کودکان با مسائل و مشکلات رفتاری، اجتماعی و عاطفی کمتری مواجه میشوند.
در این تحقیق این موضوع که آیا سن 4 هزار و 741 مادر در هنگام تولد فرزندشان با توسل کمتر آنها به تنبیه و عملکرد بهتر فرزندان 7، 11 و 15 سالۀ آنها مرتبط است یا نه بررسی شد. این تحقیق از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامۀ خود گزارشی توسط مادرها انجام شد.
نتایج این تحقیق نشان داد وضعیت مادران مسنتر در اوایل بارداری بهتر است و آنها در این دوران نگرانی کمتری دارند. آنها همچنین احساسات مثبتتری نسبت به مادر شدن دارند و رفتارشان با فرزندان نیز شایستهتر است.
دیون سامر، استاد دانشگاه آرهوس، دربارۀ این تحقیق گفت: «ما میدانیم که با افزایش سن، انعطافپذیری ذهنی، خویشتنداری در برابر دیگران و میزان رشد عاطفی افراد افزایش مییابد. به همین دلیل است که بلوغ روانی میتواند توضیح دهد که چرا مادران مسنتر زیاد فرزندان خود را سرزنش یا تنبیه بدنی نمیکنند.»
مادران مسنتر نسبت به مادران جوان اغلب روابط تثبیتشدهتر و تحصیلات بیشتری دارند.
نتایج این تحقیق در «مجلۀ اروپایی روانشناسی رشد» منتشر شد.
پرس تی وی