4752_orig

در طی تاریخ همواره این پرسش مطرح بود که آیا بشر واقعا گرایش به زندگی تک همسری دارد یا به دلیل ویژگی طبیعی اش، قادر به رابطه زناشویی طولانی مدت پایبند نیست؟

این اواخر، کفه ترازوی تحقیقات و حتی شرائط زندگی به سمت طلاق بیشتر، ازدواج کمتر و دوری گزیدن از تعهد زناشویی سوق داده شده است. گمان می رفت که دیر یا زود تحقیقات علمی نیز در تائید زندگی زناشویی موقت و متعدد، پاسخ قطعی خود را اعلام کند.

 

اما بر خلاف روند گسترده فوق، نتیجه جدیدی که توسط دانشمندان بریتانیایی منتشر شده است حکایت از آن دارد که بشر به تدریج از رابطه زناشویی متعدد فاصله گرفته است و تک همسری را پذیرفته است.

گروه تحقیقاتی University College London به سرپرستی Christopher Opie برای دستیابی به جواب اصلی، کنجکاوی شان را معطوف این ساختند که دریابند از چه تاریخی زندگی تک همسری تبدیل به یک رسم عمومی در بشر شده است؟

تیم تحقیقاتی انگیسی از طرفی می دانستند که ۹۰ درصد پرنده ها و نیمی از انواع میمون ها با جفت دائمی زندگی می کنند اما فقط ۲۵ درصد انواع جانوران به صورت زوج زندگی می کنند. به نظر محققین انگلیسی، سه نظریه اصلی در باره چرخش به سمت تک همسری در انواع میمون سانان وجود دارد.

اول اینکه با افزایش حجم مغز انسان، دوران خردسالی بشر باز هم طولانی تر شد و به همین دلیل فرزندان میمون ها و بویژه انسان برای رشدِ کامل، به سالها مراقبت شبانه روزی نیاز دارند. از همان دوران مردان بیشتر از پیش، برای تهیه غذا و نگهداری فرندان شان دور و بر خانواده می مانند.

دوم اینکه، حفاظت از همسر با توجه به حضور تهاجمی- جنسی سایر مردان، اتفاق و عادتی ناگزیر گشت. قوانین ازدواج و مذاهب و اخلاق هنوز توسط مردان ساخته نشده بود و تنها راه پرهیز رفتارها، دفاع مستقیم از خود و خانواده بود.

سومین دلیل به خاطر صیانت ذات یا نگهداری بهتر فرزند بود. زوجی که در کنار هم می مانند شانس دفاع از فرزندشان نیز بیشتر می گردد. مردان دیگر در گروه، بدشان نمی آید بچه ایی سر راه شان نباشد. چون به طور غریزی می دانستند که با کشته شدن بچه، مادر دوباره به صف تولید مثل باز می گردد.

به گفته Christopher Opie، تنها را حل برای جلوگیری از بچه کشی، تطبیق زندگی تک همسری نیست، به عنوان مثال شامپانزه های ماده با همه شامپانزه های مرد در گروه خودش سکس دارد و از این طریق نوزاد جدید می تواند فرزند هر کدام شان باشد. با این وجود، به دلیل تنوع و تفاوت انواع میمون سانان، بیش از ۲۵۰ نوع آنها، با ادامه زندگی مشترک بر مشکلان ناشی از تنازع بقا دست و پنجه نرم می کنند.

منبع-http://marde-rooz.com