زمانی که بچه های قدیمی می خواستند به استخر بروند، به آرامی و با ترس و لرز وارد آب می شدند زیرا فکرشان مشغول و درگیر این می شد که مشق شب را بنویسند. در اکثر موارد مدرسه، بچه های معصوم را در نیمه های شب هم به کار می گیرد و آن ها را خسته می کند. به بچه های نونهالتان اجازه دهید استراحت کوتاهی بعد از مدرسه داشته باشند و آن ها را تحت فشار قرار ندهید.
بگذارید مقداری بازی کنند و فعالیت داشته باشند. طبق مطالعات اخیر آمریکایی ها متوجه شدند که بیشتر کودکان حتی کودکان مدارس ابتدایی مشق شب زیادی را می نویسند. توصیه ی انجمن ملی آموزش این است که هر کودک باید از هر کلاس ۱۰ دقیقه مشق و تکلیف بعد از مدرسه داشته باشد. پس به مرور زمان و بر حسب توانایی آن ها می توانید آن ها را به ۲۰ دقیقه برسانید. حقیقتی نگران کننده که صدمه زدن به سلامت فرزند شما را در پی دارد، روش انجام مشق شب است.
مقدار تکالیف با افزایش وزن مرتبط است:
زمانی که فرزندان شما از مدرسه به سمت خانه روانه می شوند، به سرعت شروع به حل تکالیف می کنند. به نظر شما آن ها فعال هستند. آزاد شدن هورمون ها زمانی که شما را از خواب محروم کند، افزایش وزن را به دنبال دارد، که این فرزند شما را در معرض خطر قرار می دهد، و سپس تلاش می کند تا منابع و انرژی های ذخیره شده و چربی را در شما حفظ کند. سطح بالای استرس با تکالیف بیش ازحد ارتباط مستقیم دارد و با کاهش طبیعی فعالیت بدنی همراه است و اپیدمی چاقی را در جوانان کشور افزایش می دهد.
افزایش تکالیف و مشکلات جسمانی:
مشق بیش از حد باعث محرومیت از خواب و ترس و وحشت می شود و با تصادف، افسردگی، خودکشی و کاهش سیستم دفاعی ایمنی رو به رو است.
تکالیف اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد:
زمانی که کودکان مشق زیادی دارند، خودشان و پدر و مادرهای آن ها هم استرس دارند. زیرا پدر و مادر در فکر آن هستند که فرزند آن ها توانایی انجام تکالیف را دارد یا نه؟ و مجبور می شوند به آن ها کمک کنند و این گونه است که کودک تکالیف را به خوبی یاد نمی گیرد و باعث اضطراب در کودکان و والدین آن ها می شود.
راهنمایی هایی برای انجام یک تکلیف مفید:
طبق مطالعات میزان بیش از حد تکالیف در بهبود عملکرد تحصیلی مؤثر نیست. برخی از راهنمایی های مفید عبارتند از:
1- ارتباط والدین با مدرسه، گذاشتن قرار یک جلسه با مدیر آموزشگاه در مورد مشق شب بچه ها و اگر نمی توانید مشق شب را تغییر دهید، کلاس های حاشیه ای مثل فوتبال، زبان، ریاضی و… را از برنامه ی کودک انعطاف پذیرتان حذف کنید.
2- اجازه دهید کودکان ۶ سال و بالاتر حداقل ۱ ساعت در روز فعالیت بدنی داشته باشند.
3- فراموش نکنید کودکان باید در تمام ابعاد زندگی پیشرفت کنند و اگر به صورت تک بعدی فقط برای انجام تکالیف مدرسه و مدرک تربیت شوند هرگز به سطح پیشرفت کودکانی که برای تحصیل و زندگی اجتماعی تربیت شده اند نخواهند رسید.
دکتر سلام