سرطان سینه به طور کلی برای همه خانم های پر نشاط و جوان در همه سنین قابل درمان است. سرطان سینه به طور کلی بر باروری شما تاثیر می گذارد و این نوع سرطان در افراد مسن شایعتر است. خطر ابتلا به این بیماری در سن ۳۰ سالگی ۱ در ۲۲۷ است و در سن ۶۰ سالگی شانس آنها ۱ در ۲۸ است.
بیش از ۱۳۰۰۰ خانم زیر ۴۰ سال مبتلا به این بیماری می شوند. اگر سرطان سینه در سن زیبایی جوانی تشخیص داده می شود و به احتمال بالا، تهاجمی و به سرعت گسترش می یابد. خانم های جوان با تشخیص درست از طریق ماموگرافی منظم در زمان ۴۵ تا ۵۰ سالگی بیماری خود را درمان می کنند.
سرطان سینه در خانم های جوان نسبت به خانم های مسن تر به دلیل تراکم سینه های آن ها است، و این به معنی بافت سینه بیشتر از بافت چربی است. بنابراین تومور در سینه های متراکم بانوان در ماموگرافی به خوبی مشخص نیست. برای دریافت چالش های منحصر به فرد زنان جوان و مبتلا به سرطان سینه ادامه ی مطلب را بخوانید.
عوامل خطر سرطان سینه:
اگر در خانواده ی شما مثلاً مادر یا خواهرتان مبتلا به این بیماری هستند خطر شما را تهدید می کند. درمان با اشعه به قفسه سینه برای کودک یا نوجوان خطر را افزایش می دهد.
کدام یک از انواع سرطان سینه، خانم ها را مبتلا می کند؟
احتمال گیرنده های منفی سرطان سینه در خانم های جوان بیشتر است. هورمون سرطان گیرنده منفی رشد سریع تر از سرطان گیرنده مثبت دارد.
تاثیر سن بر درمان سرطان سینه:
پزشک شما در درمان سرطان سینه با توجه به نوع، مرحله و درجه ی تومور شما را تحت بررسی قرار می دهد. شما در سن ۲۰ یا ۴۰ سالگی ممکن است به فکر تولید مثل و ایجاد یک خانواده شلوغ باشید. شیمی درمانی و پرتو درمانی هر دو بر تخمدان های شما تاثیر می گذارد و برای باردار شدن به شما آسیب می رساند. ولی گاهی آسیب به باروری شما ممکن است موقتی باشد و شما ممکن است پس از پایان درمان به بچه دار شدن اقدام کنید. برخی از درمان های سرطان سینه تمایل به رابطه جنسی را در شما به وجود می آورند. ولی شما می توانید با پزشک خود درمورد باروری و داروهای مخصوص صحبت کنید.
چشم انداز:
کسانی که مبتلا به سرطان سینه هستند در این چند دهه به طور چشمگیری بهبود یافته اند. میزان بقای ۵ ساله سرطان در مراحل اولیه و درمان به صد در صد رسیده است. پژوهش های بالینی از درمان های جدید می تواند شانس زنده ماندن و بهبود را بیشتر کند. یک انتخاب آگاهانه در مورد درمان خود از طریق پزشک متخصص به دست آورید و به یک مشاور مراجعه کنید. از کمک اعضای خانواده غافل نشوید.
دکتر سلام