آیا از مصارف مختلف پوست میوه اطلاعی دارید و میدانید در چه زمینه هایی کاربرد دارد همانطور که خوردن میوه و سبزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است استفاده از پوست و مخلفات آن ها نیز حائز اهمیت است می خواهیم به کاربردهای مختلف زائدات میوه و سبزی اشاره کنیم می توانید از آن ها در تهیه سوپ ،درست کردن گلبرگهای زینتی و معطر،لایهبردار و مرطوبکننده پوست، سفیدکننده دندان،کود برای گیاهان و تمیزکردن فلزات استفاده کنید .
اگر سلیقه هنری دارید، میتوانید از پوست میوه و سبزیها برای درست کردن گلبرگهای خوشبو و معطر استفاده کنید. برای ساخت گلبرگهای معطر میتوانید از پوست انواع مرکبات، انار، سیب یا دیگر میوههای رنگ روشن استفاده کنید.
به گزارش بلاغ، خوردن میوه و سبزی عادت غذایی سالمی است؛ اما مقدار زیادی از پوست میوهها معمولاً دور ریخته میشود. در حالی که میتوانید از آنها استفادههای بهتری داشته باشید.
پوست میوه و سبزیها پر از عطروطعم و مواد مغذی است. این پوستهای به ظاهر زائد، در واقع میتوانند فواید بسیاری داشته باشند. برای مثال میتوان برای پختوپز یا مقاصد زیبایی بکار برد. سعی کنید همیشه از پوستهای محصولات ارگانیک استفاده کنید تا مطمئن شوید که عاری از هرگونه سمهای آفتکش و دیگر مواد شیمیایی مضر است.
۱. تهیه آب سوپ
شما میتوانید با استفاده از پوست و ساقه سبزیها آب سوپ خانگی درست کنید. این روش یک روش عالی برای استفاده از باقیمانده سبزیها و یک راه خوب و مقرون به صرفه برای درست کردن آب سوپ است. پوست میوه و سبزی حاوی مقداری زیادی مواد مغذی و آنتیاکسیدان قوی است.
برای درست کردن آب مغذی میتوانید از ساقه و پوست پیاز، هویج، کلم، کرفس، سیبزمینی، ترهفرنگی، پیازچه، سیر، رازیانه، برگ چغندر، کاهو، لوبیا سبز، کدو، فلفل و بادمجان استفاده کنید. همچنین میتوانید از ریشه گیاهانی مانند جعفری و گشنیز استفاده کنید.
۲. درست کردن گلبرگهای زینتی و معطر
اگر سلیقه هنری دارید، میتوانید از پوست میوه و سبزیها برای درست کردن گلبرگهای خوشبو و معطر استفاده کنید. برای ساخت گلبرگهای معطر میتوانید از پوست انواع مرکبات، انار، سیب یا دیگر میوههای رنگ روشن استفاده کنید. برای این کار، پوست آنها را زیر نور خورشید خشک کنید. آنها را با کمی چوب دارچین، میخک و جوز هندی ترکیب کنید. آنها را به مدت سه روز داخل یک ظرف دربسته بریزید. سپس درآورده و داخل یک بشقاب بچینید.
۳. لایهبردار و مرطوبکننده پوست
آنتیاکسیدان و دیگر مواد مغذی پوستهای میوه برای روشن کردن، لایهبرداری و پاکسازی پوست بسیار عالی هستند. پوست برخی میوهها نیز مانند یک مرطوبکننده خوب عمل میکنند.
پوست چند پرتقال را خشک و بعد آسیاب کنید. پودر بهدستآمده را با دو قاشق چایخوری ماست ساده و یک قاشق عسل مخلوط کنید. آن را روی پوست صورت و گردن بمالید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه منتظر بمانید. سپس آن را بشویید.
۴. سفیدکننده دندان
هرگز پوست موز یا مرکبات را دور نیندازید. این پوستها دارای اسیدسیتریک هستند که به کاهش زردی دندان کمک میکنند.
شما میتوانید قسمت درونی پوست موز، لیمو یا پرتقال را به مدت چند دقیقه بر روی دندانهای خود بمالید و بعد مسواک بزنید.
۵. کود برای گیاهان
پوست میوه و سبزیها با داشتن مواد مغذی زیاد در خود، نوعی کود محسوب شده و باعث حاصلخیزی خاک منطقه برای کشت بهتر و سالمتر میوهها، سبزیها و گیاهان میشوند. اگر خانه شما حیاط دارد میتوانید پوستهای باقیمانده را در باغچه حیاط خود بریزید. همچنین به یاد داشته باشید که پوست میوهها به سرعت تجزیه میشوند؛ بنابراین نگران کثیف شدن باغچه خود نباشید.
۶. تمیزکننده فلزات
پوست مرکبات مانند لیمو و گریپفروت میتوانند باعث درخشندگی مس و برنج شوند. اسیدسیتریک بالای پوست مرکبات درخشندگی شگفتانگیزی به مس، برنج و دیگر فلزات میبخشند. فلز موردنظر را با آب بشویید. سپس کمی جوششیرین روی آن بریزید و با پوست مرکبات آن را بسابید. در نهایت آبکشی و خشک کنید.
۷. ادویه فلفل و لیمو
پوست چند لیمو را آسیاب کنید. سپس کمی پودر فلفل سیاه به آن اضافه نمایید. از این ادویه برای پخت مرغ و ماهی استفاده کنید.
۸. ساخت شمع با پوست پرتقال
شما میتوانید از نصفه پوست پرتقال برای ساخت یک شمع زیبا استفاده کنید. یک پرتقال بزرگ انتخاب کنید. آن را نصف کنید و پوستش را به شکل فنجان از گوشت جدا نمایید. مغز سفید وسط آن را نگه دارید تا بتوان به عنوان فتیله از آن استفاده کرد. سپس پوست پرتقال را با روغنزیتون پر کنید و اجازه دهید تا این فتیله به طور کامل روغن را جذب کند و دوباره روغن اضافه کنید. حالا میتوانید شمع خود را روشن کنید. برای جلوگیری از گرم شدن زیر شمع میتوانید آن را بر روی یک ظرف یا شناور در آب قرار دهید.
۹. چیپس
شما میتوانید با استفاده از پسمانده و پوست سیبزمینیهای شیرین چیپس درست کنید؛ زیرا پوست سیبزمینی دارای خواص بسیاری است.
پوستهای سیبزمینی را با کمی آبلیمو و روغنزیتون کنید و در فر بگذارید. پس از اینکه رنگ آنها طلایی شد میتوانید با کمی نمک و فلفل به عنوان یک میان وعده غذایی میل کنید.
۱۰. ژله خوشمزه
با استفاده از پوست سیب و هلو میتوانید یک ژله خوشمزه درست کنید. پوستها را ریزریز کرده و به ازای هر یک فنجان پوست میوه ۱/۴ فنجان شکر اضافه کنید. سپس مقداری پوست لیمو و پکتین (مادهای برای ژلهای کردن) و آب به آن اضافه کنید. این ترکیب را درون یک ظرف بریزید و بر روی حرارت کم بگذارید تا بجوشد. سپس به آرامی هم بزنید تا بعد از یک ساعت یک ژله خوشمزه خانگی به دست آید.