قرار ملاقات های خود را فراموش می کنید؟ غیر ممکن است بتوانید قرارهای کاری و دوستانه خود را سازماندهی کنید؟ شما از آن دسته آدم هایی هستید که یک پروژه را شروع می کنید و بعد یکی دیگر و یکی دیگر… بدون اینکه هیچ یک از آن ها را به انجام برسانید؟ شما نمی توانید آنچه که خوانده اید را به یاد بیاورید؟ تمام این ها شاید به این دلیل باشدکه ذهن شما سرگردان است.
همه ما “لحظات” خود را داریم. ممکن است آنها را به دلایل فراوانی، سن، اضطراب یا اختلالات خلق و خوی کنار بگذاریم. اما اگر این لحظات بیش از یک بار رخ می دهد و یک الگوی مشابه در آنها وجود دارد شما ممکن است اختلال نقص توجه بیش فعالی و یا ADHD داشته باشید. مخصوصا اگر این رفتارها اعتماد به نفس، بهره وری، روابط و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
اگر شما فکر می کنید بیش فعالی فقط یک بیماری است که فقط مختص افراد کم سن و سال است، این طور نیست. کارشناسان می گویند اگر شما در دوران کودکی این بیماری را داشته باشید این اختلال می تواند در بزرگسالی هم با شما باقی بماند. به خصوص اگر علائم شما در کودکی شدید بوده باشد و یا از افسردگی یا سایر اشکال بیماری روانی رنج برده باشید.
تعداد بزرگسالانی که در ایالات متحده به بیش فعالی مبتلا هستند حدود 5 درصد برآورد شده است. اما این تعداد به احتمال زیاد بیشتر است.
دلایل پیش فعالی در بزرگسالان:
چون بزرگسالان خیلی کمتر به تشخیص و یا درمان این بیماری می پردازند. علاوه بر این در تشخیص این بیماری مشکل وجود دارد زیرا علائم آن می تواند زیرکانه و متنوع باشد و به روشنی زمانی نباشد که کودکان مبتلا به این بیماری هستند.
دانشمندان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث بیش فعالی می شود. به احتمال زیاد علل متنوعی وجود دارد. برخی از کارشناسان این نظریه را مطرح کرده اند که این بیماری یک جزء ژنتیکی قوی است در حالی که دیگر محققان در حال بررسی نقش انتقال دهنده های عصبی؛ سیگار کشیدن در دوران بارداری، عوارض ناشی از بارداری، مراحل ابتدایی آسیب های مغزی؛ تغذیه و یا اثر محیط اجتماعی هستند.
هیچ آزمون واحدی برای تشخیص بیش فعالی وجود ندارد. در عوض، علائم معمولا تشخیص بیماری را تعیین می کنند. اگر شما نمی دانید که این اختلال در شما وجود دارد یا خیر، نگاهی به علائم شایع بیش فعالی بیندازید:
- فراموش کردن قرارهای ملاقات
- فراموش کردن پرداخت صورت حساب
- فراموشی کردن تماس تلفنی
- اجتناب از تکمیل فرم و یا بررسی مدارک
- احساس بیقراری
- مشکل در یک جا نشستن
- قطع مکالمات و یا تکمیل جملات مردم
- مشکل مقابله با استرس
- مشکل حفظ اطلاعات
- مشکلات اولویت بندی
- وظایف تحمل کم
بسیاری از بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی یاد میگیرند که با شرایط از طریق استراتژی های فردی خود مقابله کنند مانند: ورزش، خواب کافی، نوشتن لیست و تقسیم کردن وظایفشان به قسمت های کوچکتر. اما اگر شرایط باعث تداخل در عملکرد شما شد مشاوره با پزشک در مورد تشخیص و درمان ممکن است به شما کمک کند. کلینیک مایو می گوید: هر چند این اختلال به طور کامل قابل درمان نیست، اما بیش فعالی را می توان از طریق دارو، آموزش، یادگیری مهارت های جدید و روانشناسی کنترل کرد.
لینک مرتبط: کمبود توجه در بیش فعالی دختران
دکتر سلام