گاهی اوقات پیش می آید که در صفحه اول روزنامه می بینید که یکی از ستاره های ورزشی، ورزشکار نوجوان، دونده مارتن و یا افراد به ظاهر سالم بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست داده اند. این ایست قلبی ناگهانی در میان جوانان طبیعتی نادر است که باعث گرفتن جان آنها می شود.
مثل مرگ بازیکن والیبال فلوهایمن در سال ۱۹۸۶، بازیکن بسکتبال کالج هنک در سال ۱۹۹۰، و بازیکنان حرفه ای بسکتبال پیت در سال ۱۹۸۸، و لوئیس در سال ۱۹۹۳. به خاطر همین اتفاق بیشتر مردم در شگفت اند که چرا افرادی که ورزشکار هستند و سلامت بدنی دارند دچار حمله قلبی می شوند! و این سوال را از خود می پرسند که آیا هر کسی می تواند از ایست قلبی زنده بماند؟
خوشبختانه پاسخ مثبت است. یک متخصص قلب و عروق پزشکی بیان می کند که ما در حال تلاش برای پیدا کردن مردمی هستیم که با استفاده از یک دفیبریلاتور خارجی خودکار بتوانند فرصتی را برای زندگی به خود بدهند.
حمله قلبی ناگهانی چیست؟
هنگامی که شما می شنوید که یک فرد جوان فوت کرده است امکان دارد شما فکر کنید حمله قلبی رخ داده است. اما ایست قلبی ناگهانی با حمله قلبی متفاوت است. حمله قلبی ناشی از گردش خون نامناسب و یا مشکل قلب است و زمانی رخ می دهد که عروق کرونر انسداد ناگهانی پیدا می کنند و جریان خون به قلب قطع می شود و باعث آسیب رساندن به عضله قلب می شود. در مقابل این ایست قلبی ناگهانی به علت مشکل برق است. این اتفاق زمانی که سیگنال های الکتریکی توانایی پمپاژ خون را به قلب نداشته باشند رخ می دهد. که قلب ناگهان هماهنگی بطن ها و تیر دان یا فلوتر و پمپاژ خون را از دست می دهد. این اختلال ریتم در پاسخ به بیماری قلبی تشخیص داده می شود.
علل ایست ناگهانی قلبی:
فشار خون بالا، دیابت و سایر مشکلات می تواند بیماری قلبی را برای افراد مسن ایجاد کند. اما این شرایط برای افراد جوان متفاوت است و ممکن است دلیل ایست قلبی آنها بیماری های ارثی قلبی، بافت عضلانی قلب، سیستم های الکتریکی و یا مادر زادی باشد. ایست قلبی به مدت چهل و یک هزارم ثانیه اتفاق می افتد. جوانان و ورزشکاران می توانند با استفاده از یک نوار قلب یا اکوکاردیوگرام آن را تشخیص دهند. محققان و پزشکان معتقدند که یک تست غربالگری از دانش آموزان گرفته تا ورزشکاران و دانشجویان گرفته می شود. که این تست شامل اکوکاردیوگرام، اندازه قلب و شکل آن، عملکرد پمپاژ، ضخامت عضله قلب و وضعیت دریچه های قلب باشد. که این کار می تواند خطر ابتلا به ایست ناگهانی قلبی را کاهش دهد. برای مثال افراد جوانی که در معرض خطر هستند باید از ورزش های رقابتی و مصرف دارو های مسدود کننده دوری کنند.
چه کار باید کرد؟
برای همه ورزشکاران و افراد جوان غربالگری AHA توصیه می شود. توجه جدی به هرگونه از علائم و مشکلاتی که منجر به ایست قلبی می شود مانند درد در قفسه سینه، غش کردن، تپش قلب، تکان یا لرزش بدن، زود خسته شدن، ضعف سرگیجه و تنگی نفس مهم است. ورزش استرس را بر قلب افزایش می دهد و آن را آسیب پذیر تر می کند. بنابراین ممکن است نشانه های آن قبل یا بعد از ورزش نمایان شود. ولی بعضی از ورزشکاران بعد از تشخیص بیماری آنها باز هم اصرار به ادامه ورزش دارند. که می تواند با آگاهی و ملایمت آنها را از ورزش دور کنید. و داروهای قلبی آنها را همیشه در دسترس بگذارید.
لینک مرتبط: 40 درصد حملات قلبی در زنان زیر 50 سالگی
دکتر سلام