اگر شما به آرتریت روماتوئید (RA) مبتلا هستید روماتولوژیست خود را در برنامه ی منظم و همیشگی خود قرار دهید. برنامه ریزی و قرار ملاقات به موقع با پزشک فرصت را برای نظارت بر پیشرفت بیماری، عود شناسایی محرک و تنظیم دارو ها فراهم می کند. شما همچنین باید گزارشات خود را درباره ی هر گونه تغییرات در شیوه زندگی مانند افزایش تمرینات ورزشی و یا تغییر در رژیم غذایی به پزشک خود بدهید.
7 دلیل برای مراجعه به روماتولوژیست
تجربه یک شراره:
بازدید دفتر ممکن است برای کسی که آرتریت روماتوئید دارد لازم باشد. آسیب مفاصل دائمی و تغییر شکل ممکن است هنگامی رخ دهد که بیماری عود کند و مسئله التهاب بسیار دردناک است. هر فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید علائم منحصر به فرد خود را دارد و به شدت آن بستگی دارد. با گذشت زمان و عود بیماری شما باید به طور مداوم با پزشک خود دیدار داشته باشید. او می تواند بهترین روش های درمانی را برای شما تعیین کند.
درد:
زمانی که شما آرتریت روماتوئید دارید با تغییر مکان ممکن است در درجه ی اول با اعتصاب مفاصل، قرمزی، گرما، تورم و درد مواجه شوید و حتی می تواند باعث درد در دیگر نقاط بدن شما شود. خرابی در خود ایمنی هم می تواند باعث حمله به بافت چشم ها، دهان و یا التهاب عروق خونی شود. بیماری آرتریت روماتوئید به ندرت به بافت های اطراف ریه و قلب حمله می کند. اگر چشم یا دهان شما خشک است یا بثورات پوستی دارید ممکن است از علائم گسترش آرتریت روماتوئید باشد.
تغییرات در بیمه:
اگر بیمه شما لغو شده است بیمار ممکن است بدون پوشش ضروری بهداشت باشد و با پرداخت هزینه ی بیشتر روبرو شوند. با توجه به چشم انداز نامشخص فعلی بیمه، نگه داشتن قرار ملاقات برنامه ریزی شده با پزشک می تواند در تداوم مراقبت مفید باشد.
تغییر در خواب یا عادات غذا خوردن:
افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید ممکن است مشکل استراحت و خواب شبانه را داشته باشند. موقعیت خواب برای مفاصل آسیب دیده می تواند راحت باشد. اما نه برای سایر نقاط بدن. درد جدید و یا حرارت بالا شما را ازخواب بیدار می کند همچنین می تواند چالش های خاصی را در برداشته باشد. برخی از داروهای آرتریت روماتوئید باعث به هم خوردن اشتها، افزایش وزن و حالت تهوع می شوند که مانع غذا خوردن می شود. این مهم است که این تغییرات می توانند بر افسردگی و اضطراب اثرات مستقیم بگذراند.
عوارض جانبی:
دارو های تجویز شده اغلب دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی و کورتیکواستروئید ها و دارو های ضد روماتیسمی هستند. اگر چه آنها عوارض جانبی دارند ولی برای درمان و بهبود زندگی لازم هستند.
برخی از عوارض آنها:
سوزش سردل و ناراحتی معده از عوارض آن است. کورتیکواستروئید ها می توانند کلسترول و قند خون را افزایش دهند همچنین به افزایش اشتها و افزایش وزن منجر شوند.
درمان:
استفاده از دارو های آرتریت روماتوئید، می تواند افزایشی باشد در حالی که بسیاری از بیماران شروع به درمان می کنند و بیماری آنها در اسرع وقت تشخیص داده می شود و کسانی که درمان می شوند با گذشت زمان تقویت می شوند و علائم آن ها کمتر می شود. در غیر این صورت بیماری پیشرفت خواهد داشت. ولی در هر حال ملاقات با روماتولوژیست ایده ی خوبی است.
دکتر سلام